Attraktiva cirkulära affärsmodeller

Utbildning för företag anslutna till Kalmar Science Parks Incubator!
Syftet med utbildningen är att visa hur attraktiva affärer skapas för dina kunder, din startup och ekosystemet. Men varför är hållbara, cirkulära erbjudanden så attraktiva kanske du frågar dig? Det enkla svaret är att de är resurssmarta och minskar därmed risken och ökar motståndskraften för din affär då alla dina erbjudanden har ekosystemet som premiumleverantör!

Onsdag 5 juni, 2024
Klockan 10.30-15.00

Studion, Kalmar Science Park

Under utbildningen kommer vi fokusera på tre områden: 

1. Varför behövs resurssmarta affärer och erbjudandet Resursaptit skafferiet 
Här fokuserar vi på att tydliggöra vilket problem som ska lösas, resursaptit och dess betydelse samt vad som särskiljer hållbara affärer? Varför behövs regenerativa lösningar och betydelsen av planetära gränser och kraften i exponentiella förändringar.

2. Affären, kundresan och affärsmodeller
Här fokuserar vi på att tydliggöra vad som skiljer linjär från cirkulär ekonomi samt konkretiserar modeller som nyttjar de tio cirkulära principerna.

Vidare kommer de tre modellerna Fjärilsmodellen, Materialhjulet och Value Hill förklaras. Hur är de uppbyggda och hur de kan användas för att vässa ditt erbjudande?

Funktion och erbjudandet med Industriell Symbios och Produkt som tjänst (PaaS) kommer också att förklaras. Slutligen, hur kan du i din startup använda Sustainable Business Model Canvas i din process för att underlätta ditt arbete med att rigga attraktiva erbjudande.  

3. Framtiden och vad är exponentiella tekniker
Slutligen kommer vi att titta på viktiga trender som påverkar utvecklingen och spana på hur vi löser våra behov i det framtida samhället år 2050. Skalbarhet – nyckel till förändring. Vi kommer diskutera möjligheten med exponentiella teknologier för att nå omvälvande förändringar genom distruptiv innovation.

Om föreläsaren
Evalena Blomqvist har 30 års erfarenhet inom hållbar utveckling. Under dessa år har hon bland annat arbetat som forskare och ledare på Umeå Universitet, forskningsinstitutet RISE och Naturvårdsverket, US-EPA, i USA. De senaste åren har Evalena varit verksam som affärsområdeschef för GIAB Consulting samt delägare i Big Akwa, en startup inom hållbar industriell foodtech. 

Evalena drivs av att accelerera omställningen till blomstrande och attraktiva samhällen med hållbara lösningar. Utbildning och tillämpning av kunskap är en väg framåt där hon gärna bidrar. För mer information och vidare kontakt, se Evalena Blomqvist på LinkedIn. 

Bild och film
Vid våra aktiviteter kan det förekomma fotografering och filmning. Materialet kan komma att användas i våra marknadsföringskanaler samt i utskick om våra aktiviteter och verksamhet. Meddela oss på info@kalmarsciencepark.se om du ej vill medverka på bild. 

 

Läs gärna igenom vår uppförandekod innan eventet >

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.