Mustafa och Hozifa balanserar entreprenörskap med akademiska studier


De träffades när de var femton år gamla och kände direkt att de hade egenskaper som kompletterade varandra. Två unga entreprenörer med en gemensam dröm om att utveckla något unikt som ska bidra till samhället. Nu studerar de på olika orter men har daglig kontakt för att driva sin idé framåt. ”Tydlig kommunikation, struktur och god planering är nyckeln för att vi ska hinna med allt”, säger Mustafa.

Mustafa Alatrash och Hozifa Masri har precis avslutat sin tid i Boost Chamber och blivit antagna till inkubatorn på Kalmar Science Park.
– Tiden i Boost Chamber var otroligt viktig för oss. Innan hade vi en tanke om hur vi skulle förverkliga vår idé. Idag vet vi att vi behöver verifiera idén först och säkerställa att det finns en efterfrågan. Vår affärsutvecklare har hjälpt oss att se på idén från olika perspektiv, berättar Mustafa.

Deras mål var att bli antagna till Kalmar Science Parks inkubator för att kunna ta del av de nätverk och resurser som behövs inför nästa steg. Nu fokuserar de på att bygga en stark grund för att inom en snar framtid kunna bistå läkemedelsindustrin och den medicinska forskningen med sin affärsidé.
– Vi rekommenderar starkt att andra söker till Boost Chamber. Oavsett hur mycket du tror att du vet så ger programmet nya perspektiv och ovärderliga resurser för att förverkliga din idé.

 

I april drar en ny omgång av Boost Chamber igång, läs mer här>
Kontakta oss för att boka ett förutsättningslöst möte>

Sara Johansson

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.