Utmanar traditionella metoder inom skogsbranschen


Bära gipsskivor, bredspackla, tapetsera eller måla? Vid nybyggen handlar det ofta om att täcka över en osmickrande grund med lager av olika material. Scandinavian Woodprinting vill i stället lyfta fram det vackra träet som finns i vårt avlånga land.

Branchen är tuff och rör sig sakta, men jag är positiv och tror att branchen är redo. Aktörerna behöver utmanas och gå mer åt hållbara alternativ. Vi vill verka för en naturbevarande produktion. Hållbarhet är inte längre bara en trend utan ett absolut krav, och vi är redo att utmana etablerade aktörer inom branschen.

Teamet består av Anders Bosenius, Bengt Henricson och Eva Zwahlen. Eva är uppfinnare av den Zwahlenska miljömetoden, en särskild tryckteknik på trä, och är även designer till de mönster som används. Produkterna säljs under varumärket Sunda Rum.

Eva Zwahlen är uppfinnare till den Zwahlenska miljömetoden. Bredvid syns mönstret ”Väddö”.

I Boost Chamber fick vi det bollplank vi behövde för att verifiera vår idé, vår affärsutvecklare har gjort så att vi känner att vi är på rätt väg. När vi fick erbjudandet om att vara med i inkubatorn så var det ett glasklart ja från vår sida. Ensam är inte alltid starkast och att ha tillgång till alla de här resurserna är viktiga för oss, fortsätter Anders.

Om du vill någonting så kan du får det att hända. Det handlar bara om att vara envis och komma med rätt argument, avslutar Anders.

Klicka här för att se mer från Sunda Rum>

Vill du ta din idé till nästa nivå? Ansök till Boost Chamber och få professionell feedback och individuell affärscoaching som hjälper dig att utvecklas. Nästa start är i april 2024.

Klicka här för att läsa mer om Boost Chamber>

Sara Johansson

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.