Inspireras till förnyelse i ditt företag

Våga tänk nytt – bli inspirerad till förnyelse i ditt företag

Låt dig inspireras till att skapa nytt, ha kul och rusta ditt företag för framtiden – Se innovation som en möjlighet till förnyelse.

Häng med på svindlande berättelser och föredrag om hur nya produkter skapar både glädje och förnyelse i två företag. Låt dig inspireras till att ständigt vara nyfiken, fortsätta med utveckling och gör ditt företag redan idag redo för spännande utmaningar. Häng med in i innovationens land bland kompositförpackningar, lastbryggor och undervattensfarkoster.

Följ med på upptäckten om hur återvunna pet-flaskor bidrog till utveckling av helt nya byggskivor och inspireras av hur företagets process från idé till färdig produkt gick till. Lyssna ockå på hur en innovatörs intresse för att skapa nytt har gett en mängd spännande innovativa produkter, utvecklade att fungera både under och ovan vattnet. Ta del av utmaningarna och glädjen som innovationsresan har gett.

Lyssna på exempel på innovationsprocesser genom Ulf Richardsson och Henrik Lennartsson som delar med sig av hur de arbetar med att utveckla nya produkter. Vi får höra om produktutvecklingen samt hur företagets organisationen, ledarskap och marknad påverkat utvecklingen.

Föreläsarna:

Ulf Rickardsson är teknikern som utvecklat en stor mängd innovationer till ett flertal branscher. Han ger sin bild av utmaningen att nå hela vägen ut till kunden. Ulf säger ”Den där känslan att alltid se förbättringar i allt, att utgå från vart man ska och inte tekniken har varit en stark drivkraft hos oss.” Här hittar du om vilka innovationer Ulf arbetat med.


Henrik tar oss in i resan från ett patent till färdig produkt och en färdig fabrik. Henrik har varit med att utveckla företaget Recoma AB som möjliggör hållbart byggande och har skapat 100% återvinningsbara byggskivor gjorda på kompositförpackningar. Recoma ger nytt liv åt avfall som kastats och förvandlar det till hållbara och cirkulära byggskivor som kan ersätta traditionella skivor. Vi får höra hur en byggprodukt kan bidra till återvinning och förbättrad miljö och om den spännande utmaningen med att lansera och få ut produkten på marknad. Vi får höra om hur idén kom till och hur processen gått till från ide till färdig produkt. Recoma är vinnare av Nordbyggs Guldmedalj för den mest innovativa produkten 2022. Här hittar du mer om Recoma.

Länk till eventet finns i bekräftelsemejlet
När du anmält dig, får du en bekräftelse på mail. Längst ned finns länk till Microsoft Teams. Kolla skräpposten om du inte fått ett mejl inom 5 min efter du har gjort din anmälan. Vi skickar ut länken igen dagen innan.

Anmäl dig endast om du vet att du kan närvara. Avanmälan görs via anmälningsbekräftelsen du får. Anmäl dig i formuläret nedan. Vid frågor hör av dig till henric.andreasson@kalmarsciencepark.se

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.