Tre startups med på Breakits lista över doldisar att ha koll på


Sverige är en plats där innovativa idéer frodas och entreprenörer arbetar outtröttligt för att förverkliga sina visioner. Men vilka startups är de mest lovande 2024? I Kalmar län hittar vi tre av dem.

Breakit har genomfört en omfattande undersökning av unga svenska bolag som är inkubatorbaserade och har lyckats identifiera de 56 mest lovande företagen från norr till söder. Med på listan finns tre bolag som just nu är en del av Kalmar Science Parks Incubator.

Cresponix
Mattias Djurstedt (bild), VD och en av grundarna tillsammans med Anders Kiessling och Sergio Zimmermann

Cresponix är ett Foodtech-företag som fokuserar på vattenbruk och har utvecklat en patenterad teknologi för hållbar och cirkulär produktion av livsmedel. Företaget har initialt fokus på att producera skamfri scampiräka i kallvattenklimat och har sina odlingar i Västervik, Småland.
Cresponix>

Freelayer
Linda Gustafsson, VD och grundare för Freelayer

Freelayer är ett Horsetech-företag som har utvecklat ett modulbaserat hästtäcke med inbyggd patenterad sensorteknologi. Denna teknologi kan läsa av viktiga vitalparametrar, temperatur, tryck och rörelsemönster från hästen.
Freelayer>

Srcful
Srcful består av grundarna Fredrik Ahlgren, Johan Leitet (på bild), Niklas Emevi, Tobias Olsson och David Mozart.

Srcful är ett företag inom Energi, web3 och blockchain. Bolaget har utvecklat en lösning med blockchain-teknologi för stabilisering av elnätet, med fokus på solceller och batterier. Deras teknik innebär att solcells- eller batteriägare installerar en smart låda som genererar tokens åt producenterna. Dessa tokens kan sedan säljas på öppna marknaden eller handlas mot andra kryptotillgångar.
Srcful>

Sara Johansson

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.