Jennifer från Torsås får investerare att satsa på kroppspuder


– Lårskav finns överallt, i alla åldrar. Jag drivs av att kunna lösa ett dolt problem som är både fysiskt och psykiskt påfrestande.

Det säger 28-åriga Jennifer Bonér från Torsås, som är grundare av kalmarföretaget B.Salus, vars kroppspuder mot lårskav har tagits emot väl på den svenska marknaden. Nu väntar en internationell satsning med Kick Capital i ryggen, som går in och investerar i kroppsvårdsföretaget.

B.Salus kroppspuder är det första på marknaden som säljs i pumpsprayflaska, vilket gör att det är enkelt att ha med sig och använda när och var som helst. Produkten innehåller endast naturliga ingredienser och är parfym- och doftfri för att passa alla.

– Lårskav, eller jägarbrand och infanterield som det också kallas, är ett vanligt och utbrett problem. Det finns i alla åldrar, hos både män och kvinnor, säger Jennifer Bonér, företagets vd och grundare.

Vann idétävling

B.Salus har utvecklats fort. Företaget deltar i inkubatorprogrammet på Kalmar Science Park sedan 2022, en följd av att Jennifer vann entreprenörstävlingen Startup Challenge. Redan i juni 2023 lanserade B.Salus sitt kroppspuder i Sverige och responsen har varit genomgående positiv. Därför vill Jennifer Bonér nu ta nästa steg och skala upp företaget i en internationell expansion.

– Vi har en unik produkt och därför är det viktigt att snabbt ta marknadsandelar. Investeringen från Kick Capital är avgörande för vår internationella satsning. Nu kan vi även titta på att bredda sortimentet – vårt kroppspuder kan användas på många andra delar av kroppen, förklarar Jennifer Bonér.

Jennifer Bonér är nybliven mamma, men det är inget som hindrar hennes driv att utveckla B.Salus.

– Jag har tagit in en affärspartner som är med och utvecklar företaget. Men det blir mycket kvällar och helger. Man får hitta sina luckor.

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.