Ingen förälder ska känna sig ensam


Josipa Bosnjak har många års erfarenhet inom förlossningsvården, men efter att ha flyttat till Sverige upptäckte hon ett påtagligt behov av stöd efter en förlossning. ”Många nyblivna föräldrar kan känna sig vilsna och sakna den information och det stöd som de behöver. Jag kände att något behöver göras, men att kalla mig själv för entreprenör och starta ett eget företag var inte självklart just då”, säger Josipa.

Det var genom en reklam på sociala medier som hon upptäckte Kalmar Science Park och Boost Chamber. Nyfikenheten tog över och hon bestämde sig för att boka ett möte för att få mer information. ”Under ett möte med en affärsutvecklare så fick jag frågan om detta var något som jag ville jobba med, eller om det var något som jag ville driva och själv utveckla en lösning på. Det fick igång mina tankar och jag såg det ur ett nytt perspektiv”, säger Josipa.

Tack vare Boost Chamber fann hon en gemenskap med andra innovatörer och fick tillgång till resurser som gav henne möjlighet att utveckla sin idé.

”Jag växte både som person och entreprenör genom den här processen. Att vara en del av Boost Chamber och sedan antas till Inkubatorn var en milstolpe. Jag är stolt över att andra tror på mig och min vision”, säger Josipa. ”Det mest utmanande har varit att jag vill att saker ska gå i en viss hastighet, jag har tränat mycket på att ha tålamod och låta saker och ting ta tid. Att stanna upp och tänka att det kommer att ge ett bättre resultat längre fram om jag vågar ge det lite mer tid”, fortsätter Josipa.

Hennes vision är tydlig: ingen förälder ska känna sig ensam. Med sitt bolag, Family Doula, vill hon skapa en framtid där alla föräldrar har tillgång till det stöd de behöver, oavsett vart i landet de bor eller vilka ekonomiska förutsättningar de har.

Klicka här för att besöka Josipas hemsida>
I april startar en ny omgång av Boost Chamber, klicka här för att läsa mer>

Sara Johansson

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.