Cemvision sluter avtal med byggjätten Peab


Kalmar Science Parks anslutna företag Cemvision sluter avtal om produktleveranser med Peab, ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Leveranserna ska starta omgående och under de kommande åren kommer Peab att använda Cemvisions klimatsmarta cement i flera av sina projekt. Det fördjupade samarbetet ses som en viktig milstolpe för den bredare betongindustrin i Norden.

– Vi är mycket glada att få leverera vår produkt till Peab. Vi ser nu hur grön cement blivit avgörande för hur hela industrier ska kunna nå sina klimatåtaganden. Efterfrågan är redan enorm och alla prognoser pekar på att den bara kommer öka. Detta adresserar vi med en snabbt skalbar produktionsmodell, säger Oscar Hållén, vd på Cemvision i ett pressmeddelande från Peab.

Minskar utsläppen
Cemvision utvecklar en cement som minskar koldioxidutsläppen med över 95 procent jämfört med traditionell cement. I materialet ersätts kalksten och fossila bränslen med förädlat industriavfall och förnybar energi – en milstolpe för att minska cementindustrins påverkan på klimatet.

Ett av världens mest innovativa bolag
Cemvision har fått erkännande som ett av världens mest innovativa bolag av det amerikanska magasinet Fast Company tidigare i år. De har även utsetts till en av Sveriges bästa teknikstartups i Ny Tekniks mäktiga 33-lista 2023 och stöttas av Bill Gates klimatorganisation Breakthrough Energy.

Cemvision grundades av Claes Kollberg, Marcus Olsson och Paul Sandberg och är associate-företag i Kalmar Science Park och har även utvecklats med stöd av inkubatorn.

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.