Frame of mind

Innovativ AI-konst från Kalmar Science Park

Genom konstutställningen Frame of mind som just nu kan besökas på Kalmar Öland Airport vill vi uppmärksamma de möjligheter till skapande och innovation som digitaliseringen för med sig. Både bland privatpersoner och företag råder det en febril aktivitet kring AI just nu. Nya möjligheter, nya lösningar och nya sätt att uttrycka sig upptäcks.

Ett innovativt mindset

Kalmar Science Park vill utmana och inspirera fler företag att våga satsa på sina idéer och utveckla innovativa produkter och tjänster som svarar på framtidens utmaningar. Vi vill sträcka oss över nya gränser och är nyfikna på vad den nya tekniken och digitaliseringen för med sig. AI bara är ett exempel. Det är med ett öppet mindset och i gränslandet till det okända som innovation och utveckling sker.

Konstutställningen

Vår konstutställning består av fyra tavlor skapade i samarbete med artificiell intelligens. Vi gav AI instruktioner, med så kallade promptar, att generera fyra olika tavlor med motiv utifrån temat “mänskliga uttryck gestaltade av konstgjord kreativitet”.

The human mind in motion

Klicka på konstverket för att göra större

The spirit of human curiosity

Klicka på konstverket för att göra större

Human knowledge

Klicka på konstverket för att göra större

The bond between mankind and technology

Klicka på konstverket för att göra större

Om utställningen

Var: Kalmar Öland Airport
Utställare: Kalmar Science Park & AI

Ett nätverk av företag som vill göra skillnad

Kalmar Science Park består i dag av över 120 anslutna företag från hela Kalmar län, såväl etablerade som startups. Med coachning, nätverk, föredrag och utvecklingsprogram skapar vi momentum i företag. Tillsammans bygger vi ett näringsliv som bidrar till ett hållbart, attraktivt och säkert samhälle, möjliggjort av banbrytande innovationer.

Välkommen till en spännande och innovativ region!

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.