Start Up Challenge 2022

Anmäl dig nu!

Är det ditt företag vi letar efter?

Anta vår utmaning så har du chansen att vinna en exklusiv plats i Kalmar Science Park Incubator, där du får ta del av skräddarsydd affärsutveckling, utbildning, expertis och kontorsplats till ett uppskattat värde av sammanlagt 200 000 kronor. Utöver det får du tillgång till ett ovärderligt nätverk och vistas i en miljö som gör att det snabbt tar fart.

Redo att börja resan mot Momentum på riktigt?

Detta tävlar du om i Start Up Challenge!

Ett ovärderligt nätverk med likasinnade att inspireras av och dela kunskap med.
Skräddarsydd affärsutveckling och ingångar till kapital för att få företaget att lyfta.
Tillgång till experter såväl lokalt, nationellt som internationellt.
Möjligheten att utmanas, växa och utvecklas tillsammans med andra.

Succéföretaget CemVision

CemVision är företaget som har lösningen på ett världsproblem och som just nu skapar momentum i vår inkubator.
Kalmar Science Park är en av Sveriges högst rankade inkubatorer som hjälpt hundratals företag i regionen att ta fart, däribland succéföretag som Hatstore, Blodtrycksdoktorn och CemVision. Inkubatorn arbetar med beprövade, toppmoderna start-up-metoder där entreprenören får rätt anpassad kunskap, nätverk och tillgång till kapital för att skala upp företaget.

Möt juryn i årets Start Up Challenge

Peter Månsson är affärsängeln som älskar startups. Delägare i Blombruket och grundare av Infomaker – företaget bakom plattformen som används av miljontals dagstidningsläsare världen över.
Sofia Sivertsdotter är författare, bokförläggare och en driven företagare. Med det skrivna ordet som verktyg har hon inspirerat tusentals människor att hitta sin inre styrka, riktning och lusten att göra skillnad.
Filip Klasson är vd:n som älskar kepsar och grundade Kalmars succéföretag Hatstore.se, som på bara 10 år gick från 0 till 175 miljoner i omsättning och har försäljning i över 30 olika länder.
Emma Burman är en erfaren innovationsrådgivare, sann inkubatorpionjär och vd för Företagsfabriken i Kronoberg. Hon drivs av att se passionerade människor med idéer och få följa deras utveckling framåt.

Så här går tävlingen till:

Steg 1 Gör en intresseanmälan genom att fylla i formuläret nedan. Du får då ett mail med material och underlag att fylla i (NABC och Business Modell). Dessa dokument hjälper dig att strukturera din affärsidé inför en pitch.

Steg 2 Senast den 15 maj fyller du i ansökan om att få pitcha inför vår jury, och du förväntas också att skicka in en del av materialet som du vid den här tidpunkten har fyllt i.

Steg 3 Ett första urval görs och den 20 maj får du besked om du går vidare och får pitcha ditt företag inför vår jury.

Steg 4 Om du gått vidare, är det nu dags att börja träna på din pitch! Vi hjälper dig genom att bjuda in till ett träningstillfälle, den 2 juni, där du får lära dig grunderna i hur man pitchar.

Steg 5 Den 14 juni är det dags att pitcha skarpt inför vår jury på Kalmar Science Park.

Steg 6 Den 20 juni bjuds alla som pitchat in till en härlig sommarlunch där vinnaren koras.

Ta mig direkt till anmälan

Eller fyll i din e-postadress i intresseanmälan nedan så får du ett mejl med instruktioner om hur du ansöker.

Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse till tävlingen genom att registrera din e-post nedan. Du kommer få ett bekräftelsemail med instruktioner och annan matnyttig information för att gå vidare med din anmälan till tävlingen.

Du ska ha ett registrerat aktiebolag i Kalmar kommun, max 5 år gammalt. Du ska ha viljan, drivet och vara i rätt fas i livet för att kunna satsa på ditt företag fullt ut. Juryns samlade bedömning av det underlag, den pitch och svar på frågor som du skickar in utgör bedömningsgrunden i tävlingen och avgör vilken vinnare som utses. OBS! Vi förbehåller oss rätten att inte utse någon vinnare ifall juryn bedömer att ingen kvalificerar för inkubatorn.

 

Viktiga datum

Sista anmälningsdag
Urvalsbesked meddelas
Pitch för jury
Prisutdelning