”Vi vill vara med och bidra till ett mer välmående samhälle” – Amicitia lämnar Incubator


Amicitia har nu lämnat Kalmar Science Parks Incubator. Företaget som startades för fyra år sedan siktar på att skapa en lösning till människors ensamhet och den ökade psykiska ohälsan. Detta hoppas de göra genom sin matchnings-app HittaNyaVänner.

Amiticia Sweden AB startades av Johanna Wahlgren och Madeleine de Jong. Deras företagsidé baseras på ökad ensamhet och psysisk ohälsa i samhället. Idén till företaget kom för fyra år sedan över ett glas vin.

– Vi insåg att vi hade tänkt i samma banor. Det är många som mår dåligt och varför hälsar inte barn på varandra längre. Vi vill vara med och bidra till ett mer välmående samhälle, säger Madeleine de Jong.

Därmed föddes idén till företaget Amiticia. Namnet Amicitia betyder vänskap på Latin och företaget har utvecklat appen HittaNyaVänner, som är en typ av matchningsapp, som ska matcha ihop användare med andra enligt sina valda preferenser.

– Vi kom på en app som matchar ihop människor, säger Johanna Wahlgren.

– I början tänkte vi att det inte skulle vara en app, fortsätter Madeleine de Jong. Vi tänkte kanske en webbsida först.

Appen som är en typ av matchningsapp, matchar människor med andra användare. Snart kommer även en ny version av appen där det kommer bli bättre sökfilter och uppgraderat gränssnitt. En student kanske vill hitta andra studenter, föräldrarlediga kanske vill hitta andra föräldrarlediga eller en singel vill träffa andra singlar. Detta är exempel på hur en användare kan matchas med en annan utifrån sina valda preferenser.

Appen har fått en bred användarbas över hela Sverige av personer i olika åldersgrupper.

– Vi har både män och kvinnor och en bra spridning över hela landet, säger Johanna Wahlgren.

Båda entreprenörerna liknar sin företagsresa de senaste fyra åren som en berg- och dalbana. Ena stunden kan det kännas väldigt postivt men sedan går kurvan nedåt och man vill lägga ner.

– Det är verkligen upp och ner. Men det viktigaste tycker jag är att vi har haft väldigt roligt tillsammans, säger Johanna Wahlgren.

Text: Gustaf Rossi

gustaf.rossi@kalmarsciencepark.se

0480-453429

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.