Vi firar Accumbo – vinnare av Kalmar Science Park Award!


Av 120 fantastiska bolag här på Kalmar Science Park kan vi nu stolt presentera Accumbo som vinnare av Kalmar Science Park Award! Priset delades ut idag, för tolfte året i rad, under en digital, publik högtidsstund.

– Vår vinnare bryter ny mark med sin digitala tjänst, de är pionjärer inom sitt område och gör verkligen skillnad – mellan liv och död, säger Louise Östlund, vd på Kalmar Science Park. Vi har ett hjärta för våra entreprenörer på Kalmar Science Park och Accumbo har ett hjärta för sina patienter.

Juryns motivering

Vinnaren av Kalmar Science Park Award är ett bolag som tar en traditionell bransch vidare in i den digitala eran. Med sitt koncept Blodtrycksdoktorn skapar man tillgänglighet och gränslöshet för sina kunder på ett sätt som ligger helt rätt i tiden och där idén att människor ska kunna njuta av livet på olika sätt är i fokus.

Om Accumbo

Accumbo AB är en svensk vårdgivare med kontor i Kalmar och Lund som grundades 2017 av specialistläkaren Martin Carlsson och som har utvecklats med stöd av Kalmar Science Parks inkubator. Numera är de anslutna som etablerat företag till Kalmar Science Parks Digital Business-kluster. Accumbo möjliggör för människor med kroniska sjukdomar inom det metabola syndromet att få en friskare framtid.

Den digitala vårdtjänsten Blodtrycksdoktorn som Accumbo lanserade 2019 är Sveriges första digitala vårdtjänst, specialanpassad för patienter med högt blodtryck. Tjänsten har vuxit snabbt och har idag över 14 000 användare. Högt blodtryck eller hypertoni som det också kallas, är den enskilt största orsaken till hjärt-kärlsjukdom såsom stroke och hjärtinfarkt. I Sverige har cirka två miljoner vuxna högt blodtryck.

Stora kliv framåt under 2019

Kalmar Science Park Award delas ut för tolfte året i rad till ett företag som tagit ”ett för verksamheten stort kliv framåt” under föregående verksamhetsår 2019, vilket inte enbart behöver betyda fina siffror i bokslutet. De nominerade är Accumbo, Horseonline och Nordic Nest som alla gjort stora framsteg på sina sätt. Nominerade och slutlig vinnare har utsetts av en särskild jury, bestående av representanter från Linnéuniversitetet, Kalmar Science Park och fjolårets vinnare Consultify.

Här kan du se tidigare års vinnare av Kalmar Science Park Award.

Hurra, hurra, hurra för Accumbo! Vi önskar er fortsatta framgångar och ser med spänning fram emot att följa er resa framöver.

/Team Kalmar Science Park

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.