”Vi är två personer som ser möjligheter i problem” – Northosts gör exit ur Incubator


Idag var det dags för Northosts att avsluta sin process ur Kalmar Science Parks Incubator. Företaget som blev antagna 2019 fokuserar på premium hosting som innebär att de hanterar lagring av webbsidor och molntjänster.

Efter 2 år i Incubatorn var det dags för Northosts att gå vidare på egen hand. Northosts är ett företag som håller med bland annat premium hosting och rådgivning. Detta innebär att de hanterar lagring av webbsidor och molntjänster till företag.

Northosts startade 2017 och blev antagna till Incubatorn 2019. Men redan 2019 kom en stor utmaning när en större kund gick i konkurs. 24Sverige som drev ett antal nyhetssidor var en av kunderna till Northosts, men konkursen 2019 gjorde att Northosts fick större utmaningar att ta sig framåt.

– 2019 måste ha varit det värsta året vi har varit med om. 2020 började bättre, då blev det en kontorsyta ledig här, säger Daniel Auener, medgrundare på Northosts.

Trots utmaningarna har Sara Johannisson Karlsson och Daniel Auner varit drivna att fortsätta framåt med stödet från Incubatorn. Detta har nu gett resultat då deras Incubatorprocess är avslutad och företaget kan drivas vidare på egen hand.

-Vi är två personer som ser möjligheter i problem. Vi är väldigt måna om trendspaning, säger Sara Johannisson Karlsson. Fördelen är att om du varit på botten och tagit dig upp, då vet du att det går.

Under fredagen var det dags för företaget att göra Exit. Med avslutet ser de både nya möjligheter och förhoppningar om framtiden. Men samtidigt tycker de det känns som en sorg att få lämna Incubatorn.

-Det känns faktiskt både högtydligt, men samtidigt lite vemodigt, säger Sara Johannisson Karlsson. Det känns som ett bra avstamp i företagsprocessen, men samtidigt en sorg att lämna.

 

Text: Gustaf Rossi

gustaf.rossi@kalmarsciencepark.se

0480-453429

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.