Välkommen Gustaf, vår nya redaktör!


Välkommen vår nya redaktör, Gustaf Rossi! Berätta lite om dig själv!

Jag fyller snart 25 år och är Kalmarit sedan 1995. Jag är uppvuxen i Lindsdal och bor idag i Berga. I grunden har jag ett stort intresse för teknik och att berätta. Berättandet har varit med mig sedan grundskolan och jag har bland annat skrivit en egen bok. Det tekniska intresset för datorer och medier började under min gymnasietid.

Här på Kalmar Science Park kommer jag att arbeta med att skriva artiklar, fotografera, filma, hantera sociala medier samt bevaka evenemang och aktiviteter som arrangeras av Kalmar Science Park. Tillsammans med Camilla som är kommunikationsansvarig arbetar jag med kommunikationsfrågor inom organisationen, med fokus på innehåll till det nya digitala medielandskapet.

 

Vad har du för bakgrund?

I grunden kallar jag mig journalist, men jag har lika mycket intresse för teknik och datorer. Jag har tidigare jobbat på bland annat Barometern som både skrivande reporter, fotograf samt redigerare. Jag har också läst journalistprogrammet vid Linnéuniversitetet, där jag specifikt riktade in mig på TV- och videoproduktion. Den här sommaren tog jag en masterexamen i media och kommunikation och har sen dess extrajobbat som tidningsdistributör. Det känns mycket kul att få vara tillbaka på ett jobb där jag får skriva igen och producera innehåll för webben.

Från min tid på gymnasiet har jag även viss erfarenhet av webbdesign och programmering. Jag har även gjort praktik och jobbat i produktionsbolag för TV.

 

Vad gör du på fritiden?

Sedan corona tog över allt mer har man fått tänka om. Före utbrottet hade jag gärna hängt en del på gymmet eller gått på puben med familj och kompisar. Dessutom har jag varit ute och filmat privat, Ironman-projekten brukar vara ett stort filmprojekt jag jobbar med varje år. På så vis vill jag påstå att detta jobb även är en form av hobby.

Idag får det istället bli att hitta mer hemmahobbies, detta är just nu att jag bland annat brygger egen öl, avnjuter ett tv-spel, läser en bok eller är ute och cyklar för mig själv.

 

Vi på Kalmar Science Park välkomnar Gustaf till gänget!

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.