Uppfyller er webbplats lagkraven?


Hur viktigt är egentligen tillgänglighet på webben? Är det en lyx eller en nödvändighet? Dessa frågor stod i fokus under vår senaste IT-pub hos Softhouse och Milou, där tech-företag och studenter samlades för att nätverka och utforska ämnet.

Tänk tillgänglighet från start

Under IT-puben betonades vikten av att göra rätt från början. Att inkludera digital tillgänglighet som en grundläggande princip när du bygger din webbplats kan spara både tid och resurser på lång sikt. Varför lägga pengar på att korrigera fel och brister senare när du kan undvika dem från början?

Vilka förutsättningar har din målgrupp?

Förstå din målgrupps behov och förutsättningar. Det handlar inte bara om att uppfylla lagkraven, utan också om att skapa en användarupplevelse som är meningsfull och givande för alla användare. Inkludera både dina primära och sekundära målgruppers förutsättningar.

28 juni 2025: en milstolpe för digital tillgänglighet

Från 2025 kommer Tillgänglighetsdirektivet att införas i hela EU, det är en viktig övergång som alla företag och organisationer behöver förbereda sig för. Är ni redo att möta de nya kraven och se till att era digitala produkter och tjänster blir tillgängliga för alla?

Gå med i tech-nätverket

Det absolut enklaste är att du skriver upp dig på någon av våra aktiviteter. Då blir du automatiskt med i nätverket och får ta del av framtida aktiviteter via epost-utskick.
Här hittar du våra kommande aktiviteter >
Här hittar du information om tech-nätverket>

Sara Johansson

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.