Unik serverstudio sätts upp i Kalmar – Första utanför USA


Associate-bolaget Otimo Data tar nu ytterligare steg inom sin verksamhet. Inom kort kommer de börja erbjuda en serverlösning för musikinspelning. Tekniken har utvecklats av det amerikanska bolaget Access Analog som även har patent på den.

Michal Rugland är Projektledare på Otimo och berättar om uppsättningen av studioutrustning som också är den första i Europa.

–  Du hyr en timme eller en halvtimme på den här utrustningen, sen kopplar du upp dig mot den och kör ditt ljud genom den i realtid, säger han.

Lösningen innebär att analog hårdvara från en musikstudio har satts in och kopplats ihop med en server. Sedan kan vem som helst hyra tid och på så vis komma åt avancerad studioutrustning hemifrån genom sin dator. Det är högklassig utrustning som annars skulle vara svårt att komma åt som privatperson.

Samarbetet med Access Analog startades tillsammans med Maxe Axelsson på Pama Studios, som träffade dem på en mässa. Otimos roll i samarbetet är att bidra med sin kunskap inom programmering och serveruppsättning, säger Michael Rugland.

– Vi har inte kunnat åka till dem, de har inte kunnat åka till oss. Så vi har gjort allt det här på distans.

Servern i Kalmar är ännu inte aktiv och betatestas fortfarande. Däremot finns det regelbundet återkommande kunder till den amerikanska uppsättningen.

– Vi vet att affärsmodellen är hållbar, folk vill ha de här grejerna, säger Michael Rugland.

 

Lyssna på när Michael Rugland på Otimo berättar och visar serverracket.

Text, foto och film: Gustaf Rossi

 

 

Ja, boka in mig på ett förutsättningslöst möte!

Jag vill gärna boka ett förutsättningslöst, kostnadsfritt möte för att se hur jag kan komma vidare med att utveckla mitt företag.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.