Triss i framgång för Stylistas


Nu genomgår appen It’s My Styl sin största uppdatering någonsin – och byter namn på kuppen till Stylistas.com. Dessutom tar man in en ny medgrundare, Jessica Baban, tidigare Fishbrain, Werlabs och The amazing Society.

It’s My Styl utvecklades av Felicia Åkerlind och Josephine Eskilsson med stöd i Kalmar Science Parks Incubator. Appen fick snabbt upp en stor användarbas och blev poppis hos den yngre generationen, där användarna bland annat kunde skapa sig outfits. Totalt har publicerade poster inom communityn fått över över 2,3 miljoner likes och kommentarer.

Nu byter man nisch och går mer mot livsstil och nöje än bara mode. Hela appen kommer att uppdateras med en helt ny look och innehålla spännande features. Målgruppen och visionen är fortfarande detsamma – att bli en global inspirations- och uttrycksplattform för unga tjejer.

Omdöpt av sina användare

– Användarna började tidigt kalla varandra stylistas inom communityn och det kändes självklart från start att det var ju det vi skulle heta, säger Felicia Åkerlind. Vi plockade upp begreppet och använde det som term för våra användare. Efter mycket om och men fick vi även tag på stylistas.com-domänen till ett bra pris.

Jessica Baban ny medgrundare

I samband med uppdateringen har de även tagit in en ny medgrundare, Jessica Baban som tidigare varit UX & UI Designer på Fishbrain och Werlabs.

– Vi lärde känna Jessica genom SUP46 community för dryga två år sedan när hon jobbade på Fishbrain och har sedan dess blivit mycket goda vänner, säger Josephine Eskilsson, som är vd. Vi såg tidigt att Jessica kunde komplettera med sina kompetenser och knivskarpa skills för att göra vårt team fullständigt. Med hennes bakgrund inom både gaming och design kändes det som att sista pusselbiten föll på plats.

Kreativitet istället för utseendefixering

Jetset-liv och slimmade kroppar med modellansikten är vardagsmat för dagens tonåringar på instagram och andra sociala medier. Det leder till orealistiska förväntningar och en jakt på ett perfekt liv där unga lätt hamnar i depression när det inte faller in, enligt teamet bakom Stylistas.

– Vi vill vara en inspirerande plattform, där du uttrycker dig digitalt och kan bygga upp din egna profil, din internet-persona, men där fokus står på känsla och kreativitet istället för utseende och faktisk livsstil.

Stärker unga tjejers självkänsla

– Vi vill stärka unga tjejers självkänsla i en digital miljö, fortsätter Josephine Eskilsson. En stylista är en ung och stolt tjej, som vägrar att låta sig bli nedtryckt. Hon är medveten om att det är okej att må dåligt och vänder sig till plattformen och andra stylistas för att hämta positiv energi och inspiration.

Uppdateringen väntas ske i slutet av sommaren och kommer då att visa helt nya delar av plattformen.

Textbearbetning Camilla Dopson
På bilden fr.v. Jessica Baban, Josephine Eskilsson och Felicia Åkerlind

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
0480-453424

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.