Torsåsföretag satsar på e-Learning


Nu välkomnar vi EdTech Studios till Kalmar Science Parks inkubator. Ambitionen är att växa inom en bransch som är högaktuell, nämligen nätbaserad utbildning eller så kallad e-Learning.

EdTech Studios hjälper organisationer att paketera och presentera utbildningar digitalt, på ett effektivt sätt, oavsett omfattning eller komplexitet. Bland kunderna hittar man PostNord, Yamaha, Torsås kommun, Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor, Boverket, med flera.

– Vi ser behovet bara i vår region, säger Maxe Axelsson, som är vd på Edtech Studios. Det finns nästan inga upphandlingar inom området, så potentialen är stor.

Gedigen erfarenhet

Edtech Studios är ett ungt företag med lång erfarenhet. De tre delägarna Maxe Axelsson, Lena Ovesson och Per Trossmark har tillsammans med sin personal gedigen erfarenhet i allt från media- och utbildningsproduktion till affärsstrategi, men även hr- och miljöfrågor. Teamet består idag av tolv personer och håller till i en 350 kvadratmeter stor studioanläggning i Torsås. Här finns full infrastruktur för all typ av utveckling och produktion inom e-Learning.

– Vi vill skapa bra saker och bra hjälpmedel för människor. Kvalité har jag aldrig tummat på, säger Maxe Axelsson. Det är otroligt viktigt att alltid ha det med sig. Vi är också bra på att ta hand om kunden. Kunden ska alltid stå i det främsta rummet.

Hjälp att spetsa sitt erbjudande

I Kalmar Science Parks inkubator får EdTech Studios bland annat hjälp med affärsutveckling för att spetsa till och pedagogisera sitt erbjudande och bredda sitt nätverk.

– Att bli antagna till Kalmar Science Parks incubator är ett bra värde för oss som nystartat bolag. Här kan vi jobba koncentrerat och få hjälp med vår affärsutveckling. Det är ett nytt sätt för mig att jobba på och jag ser fram emot det. Jag älskar nya sätt och nya vägar, säger Maxe Axelsson.

Läs mer om vad det innebär att vara med i Incubator >

Text och foto Camilla Dopson

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.