Intryck från Innovationsriksdagen 2014


Om jag skulle få välja ett enda event att gå på i vår bransch, så skulle det vara den årliga Innovationsriksdagen som samlar kollegor från Inkubatorer och Science Parks runt om i hela landet. I år hölls Innovationsriksdagen 2014 i Göteborg och runt tvåhundrafemtio personer var på plats från drygt sjuttio medlemmar i branschorganisationen SISP, Swedish Incubators and Science Parks. Det är fjärde året i ordningen som ”vår” riksdag hålls och varje gång så nämns det att det var i Kalmar som man lanserade den första Innovationsriksdagen, något som vi  är mycket stolta över!

Vid dessa tillfällen deltar många tunga namn från näringslivet och organisationer samt toppolitiker för att diskutera branschens betydelse för och inverkan på det svenska innovationsklimatet och samtliga är enade kring att våra verksamheter är en mycket viktig kugge i innovationsmaskineriet – inte minst märks det när man mäter hur bolagen som finns i våra miljöer mår. Vidare diskuterades också vikten av finansiering i tidiga skeden och systemet för statligt riskkapital. Men också hur, eller om det fyller sin uppgift på rätt sätt?

Under dagarna i Göteborg har vi fått en inblick i dagens innovativa Sverige, framtidens innovationer, hur vi gör Sverige attraktivt, hur samspelet regionalt/nationellt kan förbättras, hur tillväxt skapas i företag och hur inkubatorer och science parks bidrar till framtidens Sverige – för att bara nämna ett par punkter på ett fullspäckat schema.

Som ni förstår så har vi tagit med oss ny information, inspiration och inte minst nya tankar och idéer hur vi ska omsätta det i Kalmar Science Park. Detta för att se till att ni  får ta del av den senaste utvecklingen inom en av de viktigaste branscherna för Sveriges framtid – som består av er!

Louise Östlund
VD, Kalmar Science Park

 

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.