Svensk Digital Handels vd vill förenkla e-handeln


En av arrangörerna på e-Handelsdagen 22 september är ingen mindre än Svensk Digital Handels vd Jonas Ogvall, som agerar värd när Växjö Lakers Anders Klevsand håller sitt föredrag.

– Det ska bli intressant att höra om hur Växjö Lakers har arbetat med sociala medier för att få fler besökare till matcherna, säger Jonas Ogvall. Det visar hur viktigt det är, även för ett hockeylag, att bygga sitt varumärke. Det är roligt att se att de inte bara är duktiga på att spela hockey.

Själv hoppas Jonas få lyssna på intressanta människor och höra vilka utmaningar som regionens lokala e-handlare står för.

– Vi vill ju sprida e-handeln i hela Sverige och göra det lättare att bedriva e-handel vart man än befinner sig.

Visionen för Svensk Digital Handel är att vartannat köp ska vara digitalt, och Jonas beskriver det visionära som en stor del av sitt jobb.

– Få länder har så bra internettillgång som vi i Sverige, men för att komma ännu längre när det gäller e-handel måste vi se till att den kunskap och den kompetens som finns används på rätt sätt.

Jonas betonar också vikten av att se möjligheterna och inte problemen i den digitala omställningen som vi står inför.

– Fler och flera blir digitala och lever sitt liv genom mobilen, vilket innebär otroliga möjligheter för företagare att nå ut till fler potentiella kunder. Begränsningarna sätts egentligen bara av handlarna själva.

Text: Sofia Ekholm

Anmäl dig till e-Handelsdagen den 22 september >>

Anmäl dig till Handelslabbet och get-together dagen innan, den 21 september >>

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.