Strategiarbete, islandshästsridning och e-handel – tre olika exempel på samverkan


Hösten är utan tvekan här, det märks på en mängd olika sätt. Ett kännetecken är att det är då som många drar igång samverkan kring mål- och strategiarbete inför kommande år. Så även vi i Kalmar Science Park!  Styrelse och medarbetare har tillsammans nyligen arbetat fram vad vi ska satsa på under de kommande åren och vad som är intressant för oss att mäta – när är vi som inkubator och Science Park framgångsrika?

Efter ett sådant viktigt och krävande arbete behöver man också göra något totalt annorlunda; kanske har ni redan sett vår artikel från Team Kalmar Science Parks resa till Öland för turridning på islandshästar? En helt annan samverkan än den vi brukar ägna oss åt dagligdags, denna gång mellan häst och människa i en underbar miljö. Jag rekommenderar varmt detta till er som inte provat!

Att det sedan händer mycket kring och är ett stort fokus på e-handel är det nog ingen som har undgått. Jag vill påstå att det är en effekt av flera års samverkan mellan olika aktörer som nu börjar ge resultat och det känns fantastiskt roligt. Lika roligt är det också att vi nu bedriver utvecklingen kring e-handel ännu mer integrerat med kommun, regionförbund och inte minst Linnéuniversitetet.

Samverkan i olika former är viktigt ur flera aspekter och den bör finnas högt upp på allas agendor!

Louise Östlund
VD

Redigering text och bild: Helena Erngård

 

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.