StartITup


StartITup är ett initiativ för att öka internetföretagandet i Sverige som redan haft över 2500 deltagare på två år. Med en enkel digital kurs via e-post kommer man på endast tio veckor igång med sitt företag. Inga förkunskaper krävs – och det är helt gratis. 

Varje vecka får man ett mail med inspiration, idéer och uppgifter. Kursen fokuserar på såväl e-handel som andra typer av internetföretagande. På endast ett par timmar per vecka kan man ha sitt företag igång lagom till julförsäljningen, vare sig man sitter på en strand i Bali eller på ett fik i Kalmar.

Tillsammans med Kalmar Science Park satsar Startitup på att få stort fäste i regionen och inspirera flera att se möjligheterna med internetföretagande. Startitup startades 2012 av entreprenören och internetföretagaren Marlena Batist och har haft över 2500 deltagare från hela Sverige. Nu körs Startitup för tredje året i rad.

– Kostnaden är nära noll för att starta ett företag idag, tack vare internet. Det spelar ingen roll vart man sitter, vart man kommer ifrån eller vilka förkunskaper man har. Med Startitup hoppas jag att vi tagit bort alla barriärer för entreprenörskap så att det bara är viljan som sätter gränserna, säger Marlena Batist.

– Startitup ser vi som en intressant inspirationskälla till att påbörja sin resa mot internetföretagande. För de deltagare som är ifrån vår region och som efter de tio veckorna vill fortsätta utveckla sin affärsidé, starta och utveckla bolag så finns vi nyföretagorganisationer i regionen som resurs att stötta dem vidare, säger Mats Olsson från Kalmar Science Park

Startitup börjar den 12 oktober och pågår i tio veckor. Det går bra att ansluta sig även efter startdatumet, d v s startdatum är felxibelt. Hela oktober tar vi emot anmälningar.

Initiativet stöttas av bland annat Science Park Kalmar, Klarna och Wingefors Invest.

Film om startITup

Anmälan


Mer information

Startitup
Marlena Batist
marlena@startitup.se
0760 – 19 19 82

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.