Som en saga, Flano Design


Det låter som en saga. Att lyckas med flanosagor och flanotavlor när iPads och Smartboards invaderar klassrum och förskolor. Men Flano Designs produkter är efterfrågade! Nu har företaget fått rättigheterna till Pettson och Findus och produkterna har just deltagit på Italienska Barnboksmässan i Bologna.

Flano Design har valt att gå motströms i den digitala tidsåldern, men upplever ändå medström! Eva Kvillner är grundaren till inkubatorföretaget med de lekfulla, pedagogiska produkterna som får barn att vilja vara delaktiga och lära i sagans värld. Eva illustrerar själv men har också licenser och rättigheterna till olika kända barnboksfigurer. Nyligen fick hon licens påoriginalbilderna till roliga gubben Pettson och hans katt Findus.

—Min mamma har skrivit en sagotext som Sven Nordqvist har godkänt som vi ska använda som flanosaga med hans bilder till. Det känns verkligen jätte kul, säger Eva Kvillner.

I vackra Björkenäs i Kalmar har Eva lager och ateljé. Men har redan etablerat sig i Norge, Finland och Danmark. Nu satsar hon på att expandera även i Europa. Som en saga, eller entreprenörsdröm. För att nå dit har Eva jobbat hårt och målmedvetet. Via Incubator träffar hon sin affärsutvecklare en gång i månaden och går på inkubatormöten med speciella teman anpassade för företagare.

Flano Design tillverkar även flanellograftavlor och har nyss levererat en specialbeställd flanellograftavla till TV 4:s program Idol. Det är retrokänsla över flanellografen och ”inne” som komplement till all teknik.

—Jag höll nästan på att ramla av stolen när de ringde och ville ha flanellograf, men nu är den klar och levererad och det var verkligen skoj att de hittade mig. Tänk vad internet är bra!

Text: Helena Erngård

Kontaktperson:
Eva Kvillner | Flano Design AB
0480-22 345
info@flano-design.se
www.flanodesign.se

Läs mer

Flano Design på Kalmar Science Park

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.