Skogstroll på e-handelstigen


I soffan sitter e-handlarna Daniel Andersson och Kim Johansson — ägare till iPhonebutiken och medlemmar i Kalmar Science Park e-Commerce. Båda är mer eller mindre uppvuxna i skogen så att namnge sitt företag till Skogstrollen kändes klockrent.

Drömmen om e-handel

Stigen mot e-handel började 2007. Innan hade Kim och Daniel lång erfarenhet av programmering och it-teknik. När de tröttnade på att arbeta åt andra började de kika på alternativ. Drömmen var att starta något på internet men i första skedet hade de inte kunskaper och kapital att dra igång något eget. Därför började de med en prisjämförelsetjänst genom redan etablerade aktörer.

Efter en tid tog de ett lån och drog äntligen igång en egen e-butik. Lyckan att få in order känner nog alla e-handlare igen. Under sommaren 2008 såg de att iPhonebutiken.se blev till salu och passade på att köpa den. Det var i samband med att iPhone 3G skulle släppas i Sverige så det fanns ingen jätteomsättning att tala om.

Sedan dess har det hänt otroligt mycket. Skogstrollen har varit involverade i ytterligare ett antal butiker under åren och har idag kvar iPhonebutiken.se och två andra e-butiker. iPhonebutiken står för ungefär 90 % av Skogstrollens omsättning på 15-20 miljoner.

Skogstrollen idag och om tre år

Skogstrollen har idag totalt sju anställda och finns geografiskt i Berga industriområde i Kalmar. Med butiken har de bland annat blivit återförsäljare till Kanal 5 och fått stororders från företag som Toyota och H&M. Om tre år hoppas de vara i händerna på en stor investerare!

Skogstrollens råd till nya e-handlare 

  • Börja inte i alltför liten skala! Brett utbud från början fångar ”Long Tail”- kunder.
  • Undersök dina möjligheter att ta placeringar i Googles sökresultat, samt kostnader för att göra det via Adwords. Att ranka högt är extremt värdefullt!
  • Ha inte priset som din enda ”Unique Selling Point”, USP.

Redigering text och bild*: Helena Erngård

* Screenshot ur film.

Kontakta Skogstrollen

Kim Johansson
kim@skogstrollen.se

Daniel Andersson
daniel@skogstrollen.se

Länk till information om våra medlemstyper

Länk till information om Kalmar Science Park e-Commerce

 

 

 

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.