”Ett företag som byggs av kärlek blir mer stabilt att bo i”


Sofia Sivertsdotter driver bolaget Goodliness, där hennes främsta budskap lyder: ”Världen behöver det du har att ge”. 

Hennes kärnverksamhet är ord: böcker, ljudböcker, inspelade meditationer, skrivkurser och skrivretreater. Första boken släpptes år 2009 och innan dess har hon agerat coach till olika slags kreatörer. Drömmen att bli författare har inte alltid funnits där trots att Sofia alltid har varit en skrivande människa. Hennes driv kommer från att hon vill sprida ljus – och att hjälpa andra att sprida sitt ljus.

– Det blir ringar på vattnet, jag vill skapa en känsla av meningsfullhet hos andra som kan spridas vidare.

Boost Chamber gav utveckling

I mars 2019 började hon i Boost Chamber, den så kallade förinkubatorn genom Kalmar Science Park. Detta trots att hon först tänkte att ”det där är inget för mig”, när hon fick nys om programmet. Hon kände att det var för mycket ”business” och att hon är mer lagd åt det konstnärliga hållet, men efter några individuella möten med en rådgivare hos Kalmar Science Park påbörjade hon programmet och gav sig helhjärtat in i det. Blandningen av individuell affärsrådgivning och gruppmoment där man fick lyssna till andras erfarenheter gav stora möjligheter till utveckling. Dessutom blandades föreläsningar av externa gästföreläsare med praktiskt arbete där man fick testa sin affärsidé. Sofia upptäckte under tiden hon gick Boost Chamber att programmet även kunde vara för henne. Det har lett till att hon nu sitter i Inkubatorn och fortsätter utveckla sitt företag.

Göra något man älskar

Inom den närmsta framtiden ska Sofia släppa en ny bok, den här gången en barnbok betitlad Den vita kattens längtan. Den berör ämnen som vänskap, längtan och ensamhet. Utöver det kommer snart nya posters med vackra budskap och även nya meditationer. När jag frågar Sofia vad hennes råd är till andra företagare, eller personer med entreprenörsdrömmar, säger hon:

-Det viktigaste är att göra något man älskar. Ett företag som byggs av kärlek blir mer stabilt att bo i.

Vässa din affärsidé

Har du en affärsidé du vill utveckla? I oktober 2020 startar en ny omgång av Boost Chamber som  arrangeras av Almi och Kalmar Science Park.

Läs mer om Boost Chamber och hur du kan ta din affärsidé till nästa nivå >

Besök Goodliness hemsida här >

Text Julia Björknert
Fotograf Jennifer Glantz

Boka ett idémöte

Jag vill gärna boka ett förutsättningslöst, kostnadsfritt möte för att se hur jag kan komma vidare med att utveckla mitt företag.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.