Seminarium öppnade ögon för sökmotoroptimering


Sökmotoroptimering är olika metoder och tekniker som används för att få en webbsida att synas så högt upp som möjligt bland resultaten vid sökningar i sökmotorer. Något som är viktigt för att lyckas med handel på internet.

I satsningen på att stärka regionens e-handlare genomfördes därför ett seminarium om detta ämne. Jonas Lindblom var inbjuden som seminarieledare. Till vardags hjälper han kunder till SiteDirect som bland annat Patroner.se med utveckling inom området. Med sin erfarenhet av internetmarknadsföring fick han åhörarna att förstå hantverket.

—    Seminariet öppnade ögonen för mig vad sökmotoroptimering är och jag förstår så mycket bättre varför vi kan hjälpa varandra genom att länka till olika källor eller länkar som vi gärna vill vara förknippade med, tyckte Cecilia Strömberg på Middagskorgen.

 —    Programmet som visade hur Googles sökmotor ser på min site och hur viktigt det är med hur bilderna beskrivs var höjdpunkten för seminariet, sade Fredrik Lindblom på Skyltshop. Nu gäller det att arbeta in de nyvunna kunskaperna i siten, tillägger han.

Seminariet genomfördes via e-handelsprojektet och Kalmar Science Park e-commerce.

 

 

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.