Sagro får snurr på bruket


Vi välkomnar Claes Fehling till inkubatorn! Han driver företaget Sagro.se som säljer reserverdelar för maskiner riktade till lantbruk och skogsbruk. Utöver reservdelar till maskiner erbjuds ett brett sortiment av gårdsprodukter.

– Målet är att dubbla omsättningen varje år fram till 2020, berättar Claes Fehling. Vi vill också utöka vårt sortiment och introducera fler produkter riktade till skogsbruk.

Claes är inte helt ny i branschen, utan driver eget lant- och skogsbruk med mindre köttproduktion. Han är sedan tidigare också delaktig i Swedmog, ett familjeföretag som arbetar med flexibla fordonslösningar och innehar generalagentur för Mercedes Benz UNIMOG i Sverige.

– Vi kan produkterna som vi säljer och kan därför ge bra rådgivning till kunderna, säger Claes Fehling.

Utmanar sin komfortzon
I Kalmar Science Parks inkubator får Sagro tillgång till stöd och bollplank, bland annat i form av affärsutvecklaren Kenneth Lundin.

– Vi är ett litet team och möter nya saker varje dag som sätter oss utanför vår komfortzon. Vi behöver kompetensutveckling som Kalmar Science Park kan ge oss och att få hänga med Kenneth och diskutera olika situationer som uppstår känns tryggt. Det kan handla om frågor om rekrytering eller bolagsstyrning, säger Claes.

Text och foto Camilla Dopson

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.