Så gick det sen – ”Nu har vi ordentligt med plats att växa”


E-handelsföretaget Horseonline invigde i dagarna sina nya fräscha lokaler med sammanlagt 2500 kvadratmeter kontor och lager i Smedby utanför Kalmar.

Bolaget startade sin fantastiska resa i Kalmar Science Parks inkubator 2018. Drygt två år senare var de flygfärdiga. Idag är de 8 anställda och omsätter närmare 30 miljoner kronor om året. Men ambitionerna slutar inte där.

– De närmaste åren vill vi flerdubbla omsättningen genom en större internationalisering och samtidigt jobba vidare med egna varumärken för att stärka marginalen, säger vd David Erndin.

Ridhjälmar hos Horseonline.
Ridhjälmar – en produkt av många i Horseonlines breda sortiment.
Flytterfaren ägare

De nya lokalerna är en av förutsättningarna för att kunna växa. Satsningen bygger på erfarenheter från Horseonlines huvudägare Jörgen Bödmar som själv startat och byggt upp e-handelsjätten Designonline, numera Nordic Nest.

– Designonline flyttade en gång om året när de växte som mest, berättar David Erndin. Det tar tid och pengar. Därför har vi sett till att Horseonline nu har ordentligt med plats att växa.

Horseonlines lager.
Horseonlines närmare 2000 kvadratmeter stora lager invigdes i september i år.
Kort om Horseonline

Horseonline grundades 2015 av bröderna David och Hampus Erndin som båda har spenderat mer än 20 år i sadeln. Duon fick snabbt med sig Timmy Norin på spåret och tillsammans byggde de vad som idag är Horseonline, en e-handel med fokus på att ta utrustningen närmare den engagerade ryttaren.

Affärsutvecklare på besök hos Horseonline
Kalmar Science Parks affärsutvecklare på besök hos Horseonline får en guidad tur av vd:n David Erndin i de nya lokalerna, tre år efter exit från inkubatorn.

Efter 2019 tog tillväxten fart rejält efter beslut att ta in investerare i form av e-handelsprofilerna Jörgen Bödmar samt Ola Fors. I dag är Horseonline 8 anställa och omsätter runt 30 miljoner kronor med nya lokaler som ligger mellan flyget och Smedby utanför Kalmar.

Logotyp i vägg.
Den dekorativa logotypen i trä utgör en av väggarna i den nya kontorsdelen hos Horseonline. Ett varumärke med ambitioner att växa ännu mer.

 

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.