Pengaregn över inkubatorföretag


Sex företag i Kalmar Science Parks Incubator får närmare två miljoner kronor från Vinnova för att stärka sina tjänster och nå nya marknader.

Det är företagen Lifesymb, myClosetRoom, Arkimera Robotics, BoxLog, Sokrates och Mikael Dahlin som får 300 000 kronor per företag.

– Det är nationell konkurrens om de här pengarna, så det känns roligt att så många av våra företag lyckats få medel, säger Mats Olsson som är verksamhetsledare på Kalmar Science Parks Incubator.

Stor sannolikhet att växa och anställa

Vinnova delar ut sammanlagt 8,5 miljoner kronor till företag i inkubatorer i Sverige som vill stärka sina produkter och tjänster eller göra marknadstester innan lansering på marknaden. De som valts ut av Vinnova är kunskapsintensiva företag som bedöms ha bra stöd i sin inkubator. De anses också ha potential att växa på internationella marknader och en stor sannolikhet att nå en omsättning på 20 miljoner och anställa minst tio personer inom fem till tio år.

– Det visar att vi jobbar med spännande och rätt bolag för Vinnovas utlysning, säger Mats Olsson. De sista åren har vi fokuserat på att arbeta med och ge rätt stöd till just den här typen av företag.

Pengar i ett viktigt skede

För företaget Lifesymb som utvecklar en 3D- och sensorteknik för att förebygga kroppsskador kommer pengarna i ett viktigt skede:

– När vi kommit längre i vår utveckling blir det lättare att få in pengar, säger Danny Dressler på Lifesymb. Det här innebär att vi kan göra en förstudie där vi testar vår mätteknik, bland annat den delen av vår mjukvara som identifierar kroppsrörelser, för att säkra att vi får in rätt data som sedan används som underlag för att föreslå träning eller behandling.

Kontakt
Mats Olsson
Verksamhetsledare Kalmar Science Park Incubator
Tel. 070-521 16 94

 

Fotnot om företagen
Lifesymb har utvecklat 3D- och sensorteknik som kan användas för att förebygga kroppskador.
myClosetRoom har utvecklat ett fashion community och modeappen It’s My Styl.
Arkimera Robotics har utvecklat en digital bokföringsrobot med förmåga till självinlärning.
The BoxLog har utvecklat en webbtjänst för crossfitutövare.
Sokrates utvecklar ett digitalt community med utbildningsbaserat innehåll.
Mikael Dahlin har utvecklat tramprullstolen Idun som främjar egenträning och påskynda rehabiliteringen hos exempelvis strokepatienter.

 

På bilden
Danny Dressler Lifesymb, Josephine Åkerlind myClosetRoom AB och Kenny Håkansson Arkimera Robotics AB.

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.