Patroner.se uppköpta av Nordic E-Commerce Group


Patroner.se kommer drivas vidare som ett eget varumärke inom den framgångsrika Växjöbaserade e-handelskoncernen Nordic E-Commerce Group.

Patroners VD Ola Gustafsson förutspådde redan när de köpte Cheapink för drygt ett år sedan:

  • – Vi är i början av en trend av uppköp och sammanslagningar för att skapa tillräckligt stora och lönsamma enheter. Det är möjligt att vi kommer vara en del av den trenden även framöver.

Volymfördelarna är så pass stora inom e-handel att det blir svårare och svårare att konkurrera som en förhållandevis liten spelare. Den ändå goda tillväxten på ca 30 % om året har inte tillräckligt snabbt tagit dem till den volym som behövs. 2014 var omsättningen 16 miljoner. För Patroner.se har det varit oerhört viktigt att en eventuell köpare har samma syn på att det går att kombinera e-handel med högkvalitativ service. Ola Gustafsson igen:

  • – Vi har alltid tryckt hårt på att det också ska vara lätt att nå en e-handlare på telefon t ex. Och den bästa tänkbara köparen var då Nordic-gruppen. Vår tillgänglighet på telefon och andra kontaktsätt kommer till och med att öka i och med detta. Kundservicen är en helt avgörande fråga för oss. Vi har ett mycket gott rykte på nätet men nu ska vi kunna öka kvaliteten ytterligare på webb, logistik och kundservice. Det här är en logisk affär mellan 2 parter som ser likadant på hur e-handel ska bedrivas och där Patroner.se nu kan dra fördel av de uppenbara stordriftsfördelarna med att ingå i Nordic-gruppen.

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.