Patroner.se expanderar genom uppköp


Patroner.se som har en organisk tillväxt hittills 2013 på ca 35 % växer nu ytterligare genom förvärvet av konkurrenten Cheapink.

– Extra roligt eftersom det är två av Sveriges äldsta e-handlare som nu hamnar under samma tak. Vi drog igång 1996 och Stefan Fahlander startade Cheapink 1998. För Stefan var det också mycket viktigt vem han sålde till, att han kände sig trygg med att det hamnade i goda händer, det känns bra att det blev hos oss, säger VD Ola Gustafsson.

Sajten Cheapink.se kommer drivas vidare men den ska moderniseras ordentligt och läggas på samma plattform som Patroner.se.

– Vi tycker att vi har Sveriges bästa sajt inom vårt gebit idag, nu kommer vi använda varumärket Cheapink även för vår internationella satsning.

Patroner blir ca 40 % större direkt och räknar med att anställa framöver vartefter de hittar kompetens med rätt språkkunskaper. Finland kommer bli första utlandsmarknaden som det satsas ordentligt på.

Patroner.se har sålt skrivartillbehör på internet sen 1996 och är ett av Sveriges äldsta e-handelsföretag, i sig en stor trygghet för kunderna. Företaget är baserat i Kalmar och ingår i Kalmar Science Park.

Redigering text & foto: Helena Erngård

För ytterligare information:
Ola Gustafsson, VD
ola@patroner.se
Patroner i Skandinavien AB
Svensknabbev. 24, 393 51 KALMAR
Tel: 0480-770 391
Mob: 070-445 83 81

www.patroner.se

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.