Dags att öppna upp


Våren har bokstavligen rusat förbi och håller som bäst på att lämna över stafettpinnen till sommaren. För oss på Kalmar Science Park så har det varit en mycket händelserik vår, vi märker att vår verksamhet och det vi bidrar med via den uppmärksammas av allt fler och det är vi är mycket glada över. Vi har många spännande bolag i vår inkubator, i medlemsnätverket och i vårt e-handelskluster som vi är mycket stolta över och som vi på olika sätt arbetar med ur ett tillväxtperspektiv.

En av årets satsningar från vår sida är arbetet med Öppen Innovation. Ur min synvinkel är det just nu ett av de viktigaste verktygen att arbeta med när det handlar om att finna nya innovationer för sin verksamhet och på det sättet också skapa tillväxt. KSRR är ett bolag som vi för en kort tid sedan faciliterade en Öppen Innovationssittning med och uppslutningen kring den var otroligt bra. Drygt 30 personer arbetade med deras utmaning i två dagar med hjälp av oss från Kalmar Science Park. Det är nu ytterligare bolag som har hört av sig till oss och vill att vi ska titta på samma upplägg med dem – det är glädjande att se att det finns flera som går i KSRR:s föredömliga fotspår när det gäller att öppna upp sina innovationsprocesser.

Avslutningsvis vill jag också presentera en glad nyhet och det är att vi från och med i höst kommer att ha vår inkubator och Science Park på samma adress.  Sedan 2007 har Kalmar Science Park Incubator huserat på Smålandsgatan 26 i Kalmar, men från och med november så kommer den att finnas på andra våningen i Kalmar Science Parks huvudbyggnad på Varvsholmen. Det är en viktig flytt som gör att Varvsholmen blir mötesplatsen inte bara för Member- och e-Commercebolag utan nu också för inkubatorbolagen. Det här kommer skapa möjligheter till ännu större utbyte mellan företagen genom en spännande blandning av många hungriga bolag. Andra fördelar är att alla aktiviteter och företagsträffar som vi arrangerar får en gemensam samlingsplats vilket vi ser som ett viktigt steg. I höst får vi en och samma plats för företag som är och har ambitioner att bli tillväxtbolag; i höst får vi ett tillväxtens hus på Varvsholmen – Kalmars Innovation Island!

Med detta så vill jag önska er en riktigt skön sommar.

Louise Östlund

Foto: Helena Erngård

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.