Nya Tyred.se med plattform från Easyfy gör succé, däck för 20 miljoner första året


Easyfy, ett företag i Kalmar Science Park E-commerce har med hjälp av sin plattform fått nya Tyred.se att göra succé på Ipeer Hosted VMware: Däck för 20 miljoner över nätet första året med minimal budget

Däcksajten Tyred.se gick från noll till två miljoner på tre månader efter start i november 2014, stödd endast av en kort Adwords-kampanj. Familjebolaget i Småland siktar nu på en första årsomsättning på 20 miljoner kr. Bakom framgången ligger en genomtänkt strategi från e-handelsspecialisten Easyfy och skalbar datakraft i ett svenskt VMware-moln hos Ipeer, en del av Cygate.

– Vi vill alltid ge bilentusiasterna rätt information snabbt, vilket gått över förväntan med Easyfy och Ipeer. Nu får en av oss tre, min pojk Christian släppa däcken, han har heltidsjobb i e-handeln, säger Kenth Karlsson, VD och grundare av Tyred.se.

Familjen Karlsson hade sålt däck och fälgar i sin butik Nettodäck i Oskarshamn sedan 1992. Under 2014 beslutade de sig för att testa att starta en e-handel i ett eget bolag. Branschen är väldigt konkurrensutsatt och det gällde att ha en mycket högpresterande näthandel. Däckbranschen är säsongsmässig och en skalbar driftlösning krävdes för en begränsad budget. Valet föll på e-handelsspecialisten Easyfy och den svenska molnleverantören Ipeer.

– Vi satsade hårt på mobilitet, användarvänlighet, snabbhet och fördelar som att man hos Tyred.se kan optimera sitt köp genom att kombinera däck och fälgar från olika leverantörer. Ipeer valde vi för att maskinerna är uppsatta precis som vi vill, vid minsta problem så kan vi bara fråga så får vi experthjälp och miljön är den bästa tänkbara, mycket skalbar och placerad i Sverige. Det är oerhört viktigt att ha upptid och kraft under besökstopparna, säger Johan Uddh, vd på Easyfy som också byggt 2013 års snabbaste svenska sajt enligt Internetworld Topp100, Textilgallerian.se hos Ipeer.

Sajten Tyred.se lanserades i november 2014, enbart understödd av temporära sökannonser och närvaro på prisjämförelsesajter. Målgruppsanalysen, innehållet och sajten var bevisligen väl utformad. Efter tre månader omsatte Tyred.se två miljoner i månaden. Nu har Tyred.se 40 000 produkter och en förväntad årsförsäljning på över tjugo miljoner kronor.

– Kompetens och kundanpassning vinner, även inom molndrift. Här är vi glada att få erbjuda vår drift ihop med expertpartners som Easyfy, säger Erik Arnberg, marknadsansvarig för Ipeer.

Tyred.se är byggd på Easyfy Commerce-plattformen i ASP.NET med Raven.db. Den ligger på IBM Fibre Channel-hårdvara i Ipeers redundanta vCloud som prisats som bästa infrastrukturmolntjänst av Techworld 2014, med offsite backup.

Presskontakt:
Erik Arnberg, Marknadsansvarig, Ipeer, erik.arnberg@ipeer.se, 0725-09 83 40
Kenth Karlsson, VD och grundare, Tyred.se, kenth@tyred.se,
0763-98 99 05
Johan Uddh, VD Easyfy, johan.uddh@easyfy.se, 0708-33 50 22

Pressbilder:          http://ipeer.se/pr.php

Tyred.se är en däck- och fälgbutik på nätet som grundades av Nettodäck i Oskarshamn. Vi har kunskap och erfarenheter av däck och fälgar sedan 1992. Vår förhoppning är att du som kund ska kunna handla dina däck och fälgar eller dylikt när det passar just dig. Tyred.se är onlinebutiken som vill presentera produkter som passar din bil och dina krav på ett enkelt och smidigt sätt. www.tyred.se

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.