Ny tjänst erbjuder lättillgänglig experthjälp


HelpMeUp är ett av de nyantagna företagen till Kalmar Science Parks Incubator. I höstas genomgick de Boost Chamber och för fyra veckor sedan lanserade de sin plattform. Lucas Gröhn är VD och grundare av företaget som erbjuder personlig rådgivning och experthjälp via digitala möten och workshops.

 

Lättillgänglig expertkunskap

HelpMeUp är ett företag som erbjuder expertrådgivning inom flera olika områden. Lucas Gröhn hade tidigare drivit företag i 20 år och såg ett behov att göra expertkunskap mer tillgängligt.

– Grundidén är att den som sitter inne med kunskap ska kunna erbjuda den via vår plattform, säger Lucas Gröhn, VD och en av grundarna av HelpMeUp.

Exempel på experter man redan idag kan nå via plattformen är Gustav Lindh, en ölbryggare som bloggar och skriver böcker i ämnet, Leo Brodin Nordisk mästare i schack, Charlotte Swanstein hundpsykolog och författare.

Tillsammans med Henrik Lindgren, en tidigare klasskamrat från högskolan, startade de företaget under 2020. Till höstens omgång av Kalmar Science Parks Boost Chamber blev de antagna

 

Boost Chamber blev startskottet

HelpMeUp genomgick Boost Chamber under hösten 2020. Tanken från början var att driva en tjänst likt Blocket där vem som helst kunde erbjuda tjänster. Men under Boost Chambern omformades idén till att erbjuda mer etablerade experter genom sin plattform. Det bästa med Boost Chamber tycker Lucas Gröhn var gemenskapen med alla andra deltagare.

– Det bästa med Boost Chamber är att man fick träffa andra människor i en grupp där alla andra stod inför ungefär samma utmaningar. Man kände en gemenskap och det var ett bra driv i gruppen, säger han.

Lucas Gröhn tycker att nya företagare borde genomgå Boost Chamber för att testa sina idéer. Gemenskapen och de nya verktygen man fick tillgång till tillsammans med expertis i form av handledare och affärsutvecklare är en bra kombination för att testa sin idé.

– Det var en rejäl snabbspolning av denna fas.

 

Fler experter och utveckling av gränssnitt

För lite mer än fyra veckor sedan lanserades den första versionen av plattformen och redan nu har 180 bokningar gjorts genom HelpMeUp.

Framöver kommer HelpMeUp satsa mycket på utveckling av gränssnitt och användarvänlighet för slutkunderna. Ett annat huvudfokus är att öka antalet anslutna experter som idag är 25st.

– Vi ökar antalet tillgängliga experter varje vecka. Det är experterna som är vårt innehåll, säger Lucas Gröhn. Samtidigt är vi ödmjuka inför att det är en stor utmaning att få en ny idé att få fäste på marknaden.

Text och foto: Gustaf Rossi

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.