Boost Chamber vässar fler affärsidéer till framgång


Boost Chamber är ett program för den som har ett ungt företag eller bara en idé. Programmet bygger på beprövad lean startup-metod där entreprenören får möjlighet att under tolv intensiva veckor utveckla och testa sin affärsidé tillsammans med andra, i en vänlig och inspirerande atmosfär. 

– Det är en enorm kraft och väldigt upplyftande att göra det här i grupp, säger Kalle Blohm, verksamhetsledare på Kalmar Science Park. Det skapar ett viktigt mindset i att våga nyttja varandras kreativitet och lära sig av varandras resor. Det skapas också ett härligt community där det erbjuds stöttning, pepp, kunskap och man får ett värdefullt nätverk för framtiden.

Syftet med programmet är att förbereda entreprenören och affärsidén för Incubator och är ett första kliv in i Kalmars startup-miljö.

Lär sig att misslyckas och ompröva

Fokus under de tolv veckorna ligger på att göra en ordentlig marknadsundersökning, där entreprenören tidigt ger sig ut och testar sin produkt eller tjänst på riktiga kunder, flera gånger, för att förbättra och utveckla den innan den är redo för marknaden.

– Man lär sig att misslyckas snabbt och att ompröva sin idé fort, säger Linus Lindquist, koordinator på Kalmar Science Park. Det är lätt att dra sig för att testa mot kunder. Samtidigt är det viktigt att inte utveckla sin produkt för långt innan man ger sig ut på marknaden. Det här sättet leder till mer relevanta produkter. Man får bort ”ännu en app i mängden”.

Sekretess

För att alla ska känna sig trygga skriver deltagarna på ett sekretessavtal.

– Man ska kunna våga öppna upp med sin oslipade idé inför en vänlig grupp, i en vänlig atmossfär, säger Kalle Blohm.

För varje omgång välkomnas 8-10 deltagare. Programmet, som genomförs i samarbete med Almi, består av halvdagsaktiviteter och ett två dagar långt Boost Camp med övernattning.

Så här tycker deltagare från tidigare omgångar:

”Boost Chamber gav mig en struktur för att processa och utveckla min affärsidé. Kundupptäckterna gav mig bekräftelse på att jag var på rätt väg. Men det var också värdefullt att gå Boost Chamber-programmet tillsammans med andra. Det kan vara väldigt ensamt att utveckla företag annars”.Jennifer Gardner, The English Classroom, Läs mer >

”Det var jättelärorikt. Inte minst att få bolla med andra entreprenörer i samma situation. Kunskaperna vi fick kändes så rätt där jag befann mig. Jag sög åt mig som en svamp. Allt var så relevant.” – Malin Brandén, Blombruket, Läs mer >

”Det viktigaste är att göra något man älskar. Ett företag som byggs av kärlek blir mer stabilt att bo i.” – Sofie Sievertsdotter, Goodliness. Läs mer >

Läs mer om Boost Chamber >
Eller boka ett möte via formuläret nedan om du är intresserad av att delta!

Boka ett idémöte

Jag vill gärna boka ett förutsättningslöst, kostnadsfritt möte för att se hur jag kan komma vidare med att utveckla mitt företag.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.