myClosetRoom utvalda att pitcha för investerare


Kalmar Science Parks inkubatorföretag myClosetRoom är utvalda bland ett 100-tal startups från hela Sverige att pitcha inför rutinerade investerare. Lyckas de sälja in sin affärsidé kan de vinna 100 000 kronor till utveckling av sitt bolag. 

Sveriges startupscen är hetare än någonsin där många bolag drömmer om att bli nästa svenska miljardbolag. Med utgångspunkt från det arrangerar Almi Företagspartner och Almi Invest tävlingen Almi Pitch Event som avgörs under Åre Kapitalmarknadsdagar den 7-8 april.

Innovativ tjänst som löser stort behov

Endast ett fåtal bolag tog sig vidare från nomineringsomgången till att kvala in till eventet och ett av dem är Kalmar Science Parks myClosetRoom. Bolagen valdes ut baserat på om de hade en innovativ och unik produkt eller tjänst med internationell potential som löser ett stort kundproblem eller behov.

– De behöver också ha en skalbar affärsmodell och befinna sig i tidig fas där de ska eller nyligen har introducerat sina produkter eller tjänster på marknaden, säger Lena Fridlund Forsgren, Investment Manager på Almi Invest

App för modeintresserade

MyClosetRoom startades 2012 och har sedan utvecklats i Kalmar Science Parks inkubator. Företaget drivs av Josephine Eskilsson och Felicia Åkerlind som tillsammans utvecklat modeappen It’s My Styl, ett fashion community för unga kvinnor som på ett kreativt sätt vill utveckla och dela sin personliga stil med vänner och likasinnade. Genom att låta användarna mixa och matcha köpbara produkter blir appen en marknadsföringskanal på användarnas egna villkor eftersom den även genererar trafik och sälj till klädbolagen.

– I jämförelse med andra modeappar handlar It’s my styl om att kunna uttrycka sig själv, sin känsla och sin kreativitet tillsammans med sina vänner, säger Felicia Åkerlind. Det är inte lika mycket fokus på hur man “bör” klä sig, utan mer att du fritt kan skapa din personliga stil av ”influencers” och ”looks” som finns nära dig och som kan inspirera och hjälpa dig i vardagen.

Text Camilla Dopson

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.