Motverka ensamheten under jul och nyår


Inför jul och nyårshelgen släpper vårt inkubatorföretag Amicitia sin gratis-app ”Hitta nya vänner” med hopp om att kunna hjälpa de som har det tufft och känner sig ensamma. Här kan du läsa Johanna och Madeleines egna ord om ofrivillig ensamhet och hur du kan hjälpa till.

”Ofrivillig ensamhet är en starkt bidragande orsak till både fysisk och psykisk ohälsa. Jul och nyår är två helger som kan vara extra påfrestande om man känner sig ensam. Vi skriver detta i hopp om att du vill hjälpa oss att hjälpa de som har det tufft under jul och nyår!

Vi är två kvinnor som träffade varandra genom våra barn och möttes i drömmen om ett välmående samhälle. När vi lärde känna varandra förstod vi genast att vi båda funderat på vad man kan göra för att bidra till ett socialt hållbart samhälle med välmående invånare. Vi är båda genuint intresserade av människor, psykologi och beteenden och har på nära håll sett hur viktig gemenskap och trygghet är för att människan ska trivas och må bra. Forskning visar att goda och nära relationer skapar lycka, meningsfullhet och påverkar den psykiska och fysiska hälsan. För oss blev det därför självklart att bidra till att fler får uppleva nära vänskap och gemenskap.

Som vuxen kan det vara svårt att hitta nya vänner och någon att dela tankar och känslor med. Var sjätte man saknar en nära vän och därför ville vi skapa en mötesplats där både män och kvinnor kan hitta nya vänner, gemenskap och likasinnade. Inför jul och nyårshelgen har vi därför släppt en gratis-app, Hitta nya vänner, som fokuserar på människors likheter istället för fasad och yta.

Vi står inför helger som kan kännas riktigt tunga för många och vi vet att det är en stor andel av våra invånare saknar en nära vän. Vår förhoppning är att du vill informera dina nätverk om att denna gratis-APP ”Hitta nya vänner” nu finns tillgänglig för dem som behöver den.

Är du intresserad av att veta mer om oss och det vi sysslar med för att motverka ensamhet och bidra till social hållbarhet kan ni läsa om oss här > 

Stort TACK på förhand!”

/Johanna Wahlgren och Madeleine de Jong

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13