Möt Virtual Ways: Bolaget som vill förbättra fastighetsbranschen


Virtual Ways är ett av våra nya Incubatorbolag. Rebaz Amin driver bolaget som satsar på att utveckla ett virtuellt verktyg som alternativ till besiktningsprotokoll. 

Virtual Ways startade februari 2021 men redan 2012 påbörjades de första utvecklingen av vad som skulle bli dagens företag. Det berättar Rebaz Amin som är grundare av bolaget.

Idag har Virtual Ways en produkt inom virtual reality, som kallas Virtual Inspect. Det är ett verktyg som ska förenkla processen mellan fastighetsägare, besiktningsmän och försäkringsbolag. Det kan i dagens läge ofta vara komplicerade besiktningsprotokoll eller skilda processer mellan olika aktörer.

– Alla har sitt egna, men om man har en 360-bild så kan alla gå in och sätta in information, då kan alla se samma saker, säger Rebaz Amin.

I mjukvaran finns bostäder presenterade i 360-bild och det finns möjlighet att klicka sig runt i bostaden. Små markeringar i bilden på till exempel en golvbrunn visar om det finns anmärkning från besiktningen.

– Vi pratade med en person som är fastighetsutvecklare och hon sa att hon har mycket problem mellan besiktning- och försäkringsbolagen, säger Rebaz Amin.

Under hösten 2021 genomgick Virtual Ways Boost Chamber-programmet hos Kalmar Science Park. Han berättar att Boost Chamber kom med nya idéer på hur företagare kan tänka eller vad de bör tänka på. Även mötet med andra i samma sits, där alla utvecklar företag var en lärorik period.

– Man kan få råd från människor som har haft företag i 20 till 30 år. Tänk om Boost Chamber på tio veckor är så bra, tänk vad då två till tre år i Incubatorn gör, säger Rebaz Amin.

Läs mer om virtual Ways på deras hemsida och kolla in Virtual Inspect: www.virtualways.se

Hör Rebaz Amin berätta om sitt bolag och Boost Chamber.

Text,foto och film: Gustaf Rossi

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.