Moderatledaren: ”Våga satsa på era bästa idéer”


”Fortsätt våga satsa på era bästa idéer. Ni är viktiga för att Kalmar och hela Sverige ska kunna växa.” Det var Anna Kinberg Batras uppmaning till företagen när hon hälsade på Kalmar Science Park och fick ta del av arbetet med inkubatorföretagen.

Hon fick också träffa Johan Uddh (bilden) som berättade  om sina erfarenheter att starta företaget  Easyfy och Jörgen Bödmar från designonline.se som talade om samarbetet inom e-handelsklustret och den snabba utvecklingen av e-handelsföretag i Kalmar.

Nyfiken på Kalmars utmaningar
Att de nya företagens förutsättningar engagerar är tydligt och moderatledaren förklarar också varför hon valde att träffa just Kalmar Science Park under sitt besök i Kalmar.

– Ni arbetar dagligen med att få spännande svenska företag att växa och möter det hårda internationella konkurrenstryck Sverige ställs inför. I ett sådant läge är jag nyfiken att höra från er vilka utmaningar ni har och möjligheter ni ser för att Sverige och Kalmar ska kunna få fler snabbväxande företag.

Underlätta för nya företag
Och självklart passade vi på att skicka med erfarenheter och förslag till politiken, som att det till exempel behöver satsas på utbildning inom digital handel då det idag är svårt för e-handelsföretag att rekrytera rätt kompetens när de vill växa. I Moderaternas politik är det ett par saker Kinberg Batra vill lyfta fram för att underlätta för nya företag:

– Vi vill halvera kravet på aktiekapital, reformera det statliga riskkapitalet och att så kallade mikroaktiebolag undantas från administration så det blir lättare och snabbare att starta företag, berättar hon.

Inspirerande miljö som ger stor effekt
På frågan vilken betydelse hon tror organisationer som Kalmar Science Park har för nystart och utveckling av företagande i Sverige, säger hon:

– De är väldigt viktiga. Just er kombination av olika kompetenser, en inspirerande miljö och breda nätverk vet vi brukar ge stor effekt.

Text: Camilla Dopson

Bild från besöket: Roland Karlsson, Mats Olsson och Torbjörn Johansson från Kalmar Science Park. Anna Kinberg Batra M, Johan Uddh Easyfy och Jörgen Bödmar designonline.se

150819_Anna_kinberg1_700

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.