Miljonregn över inkubatorbolag


Hurra för Alertix och CemVision som tilldelas 900 000 kronor vardera av Vinnova för att utveckla sina affärer. Båda företagen ingår i Kalmar Science Parks inkubator.

– Syftet med medlen är att företagen ska ges möjlighet att ta nästa viktiga steg i utvecklingen av affären som gör att de reducerar risker och ökar sin attraktivitet gentemot finansiärer, kunder och partners, berättar Kalle Blohm som är verksamhetsledare vid inkubatorn.

Av totalt 140 ansökningar från hela Sverige var det 35 företag som beviljades bidrag från Vinnova Innovativa Startups 2. Företagen har sedan tidigare genomfört projekt inom Innovativa Startups steg 1, där de erhöll 300 000 kr vardera och har nu alltså valts ut att gå vidare och få ytterligare stöd.

Cancer hos sällskapsdjur och hållbar cement

Bengt Åstrand (bilden) är vd för Alertix – ett företag inom veterinärmedicin som utvecklar ett immundiagnostiskt test för cancersjukdomar hos sällskapsdjur. Marcus Olsson (bilden) är vd för CemVision som verkar inom byggmaterial och utvecklar en hållbar cement som kan bidra till att kraftigt reducera koldioxidutsläpp från byggindustrin.

CemVision blev även nyligen utvalda till ett av världens impact-bolag och får ingå i Norrskens accelerator där de får utvecklingsstöd och ett kapital på 830 000 kr.

Text och foto Camilla Dopson

Mer om CemVision >

Mer om Alertix >

Mer om Incubator >

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.