Lovande kalmarföretag får 600 000 kr


Två företag i Kalmar Science Parks Incubator får över en halv miljon kronor från Vinnova för att stärka sina tjänster och nå nya marknader.

Det är företagen Beanloop AB och Mikael Dahlin AB som får 300 000 kronor per företag i nationell konkurrens med företag runt om Sveriges inkubatorer.

– Jättekul att Vinnova ser potentialen i det vi gör. Det är en verifiering att vi är på rätt spår, säger Peter Persson, som är vd på Beanloop AB.

Beanloop utvecklar en programvara som gör att verksamheter som har stora mängder data lättare kan visualisera, dra slutsatser och nyttja sina växande datamängder. Något som blir allt vanligare i flera branscher, till exempel inom digital marknadsföring, e-handel, fintech och e-hälsa.

 2,4 miljoner kronor till företag med potential att växa

I denna omgång delade Vinnova ut 2,4 miljoner kronor till företag i inkubatorer i Sverige som vill stärka sina produkter och tjänster eller göra marknadstester innan lansering på marknaden. Kalmarföretagen knep därmed en fjärdedel av pengarna.

De som valts ut av Vinnova är kunskapsintensiva företag som bedöms ha bra stöd i sin inkubator. De anses också ha potential att växa på internationella marknader och en stor sannolikhet att nå en omsättning på 20 miljoner och anställa minst tio personer inom fem till tio år.

På bilden ses Rasmus Eneman, Jesper Håkansson, Sherief Badran och Peter Persson på Beanloop AB.

Kontakt
Peter Persson, vd Beanloop AB
Tel 070-536 27 29

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.