Linda Karlsson prisas för affärsidé baserad på anti-våld


Vi gratulerar Linda Karlsson som utsetts till Framtidens innovatör i Kalmar län och får 15 000 kr av stiftelsen SKAPA.

– Jag känner mig väldigt stolt och berörd av allt stöd jag får, säger Linda. Det är en bekräftelse på att min affärsidé ligger rätt i tiden. Det finns en ekotrend och efterfrågan på anti-våld i samhället och det är också det budskapet jag vill förmedla med mitt företag.

Utvecklar spel i Kalmar Science Parks förinkubator

Linda Karlsson bygger upp sitt företag Yokali Interactive med hjälp av Kalmar Science Parks Incubatorprogram. Affärsidén är att utveckla pusselplattform-spel med fokus på icke-våld, djur, natur och glada teman.

– För pengarna vill jag ta fram en grafisk profil och bygga varumärket för att nå ut bättre med mitt budskap och min produkt.

Final med vinstpott på 150 000 kr

Var fjärde nyregistrerat företag har startats av en ung person, under 30 år. För att uppmuntra fler unga att våga tro på sina idéer delas sedan 2011 utmärkelsen Framtidens innovatör ut av den nationella stiftelsen SKAPA.

En kandidat utses från varje län som sedan går vidare till den nationella tävlingen och då får chansen att ta del av en vinstpott på 150 000 kr. De slutliga vinnarna presenteras på en Innovationsgala i Stockholm i november.

 

Text Camilla Dopson
Foto Linus Lindquist

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.