LifeSymb söker investerare efter vinst i Venture Cup


Kalmarbaserade LifeSymb vann Venture Cups delfinal SYD och ser nu fram emot Sverigefinalen i Stockholm den 10 juni.

 

För oss betyder det mycket att ha fått erkännande av en jury bestående av experter och investerare och att de ser en potential i vår produkt. Vinsten förstärker vår strävan mot att förbättra folkhälsan, säger Danny Dressler, vd och grundare för LifeSymb.

LifeSymb är en del av Kalmar Science Parks inkubator, som ger medlemsföretag affärsstöd och verktyg för tillväxt. LifeSymb bygger sin verksamhet på applikationen Georg, som har utvecklats för att ge människor bättre hälsa genom ett enkelt screeningtest som talar om för dig vilka svagheter och obalanser du har i kroppen, om som sedan föreslår individanpassade övningar för bättre styrka.

 

 

Venture Cup

Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Årligen delar de ut 1,8 miljoner svenska kronor till nytänkande affärsidéer och entreprenörer med syftet att bidra till en hållbar svensk tillväxt.

LifeSymb vann i kategorin ”Web, software & media” och så här långt har tävlingen resulterat i nya kontakter med potentiella partners och 20 000 kronor i prispengar. Pengarna kommer väl till hands då företaget planerar att utveckla sin produkt ytterligare, bland annat satsar man på att bygga upp en online-butik, förbättra systemet så att det går att använda överallt och inte bara under Lifesymbs officiella screeningevent, samt ta fram och utveckla en mobilapp.

 

 

Söker investerare

LifeSymb söker nu investerare och har bland annat presenterat sin produkt för Investerare Sydost, ett nätverk av 150 privatinvesterare i Sydostregionen som arrangerar investeringsträffar fyra gånger per år.

Genom Investerare Sydost har vi träffat investerare som är intresserade av projektet, och vill börja förhandla om kapitalinvestering, säger Romain Ferrec, marknadsansvarig LifeSymb.

I veckan lanserade LifeSymb även en kampanj på den världsledande finansieringsplattformen Indiegogo.com, där privata hjälper företag och individer att samla ihop medel till olika projekt, både vinstdrivande och ideella, genom att man vänder sig till ett stort antal finansiärer via internetbaserade system.

 

Kontakt LifeSymb: Danny Dressler, danny.dressler@lifesymb.com, tel +46-708 449 930, www.lifesymb.com

 

 

Text: Sofia Ekholm

Foto: Mathilda Thudin/Venture Cup

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.