LifeSymb till final i nationell innovationstävling


Det unga kalmarföretaget LifeSymb blev en av fem finalister i Shine Competition – en nationell innovationstävling inom idrott och hälsa som avgjordes i Stockholm i torsdags.

Av totalt 55 bidrag nominerades fem bidrag inom kategorin ”Fysisk aktivitet vid kroniska sjukdomar”. Bidragen granskas sedan av en jury från forskning, näringsliv och utövare av idrott och motion.

– Det bästa med att bli uttagen i en sådan här tävling är att få sin idé testad av en jury av experter inom bland annat sportvetenskap och medicin, säger Seshendra Mattamadugu som är tekniskt ansvarig och medgrundare av LifeSymb.

Personligt anpassad friskvård
Lifesymb, som är ett av företagen inom Kalmar Science Park, utvecklar en spännande teknologi som analyserar kroppens rörelser online genom en så kallad Kinect-kamera. Efter screeningen fås feedback om kroppens svaga länkar och vilka potentiella förbättringar som kan göras. Kunden blir sedan guidad genom individuellt framställd träning med video och live-feedback.

– Vi tycker att individualiserad hälso- och friskvård ska vara prisvärd och vill stötta människor i deras strävan att leva ett aktivt och hälsosamt liv självständigt, säger LifeSymb om sin egen produkt.

Tävlingen avgjordes den 27 augusti på Gymnastik- och Idrottshögskolan, GIH i Stockholm.

 Text: Camilla Dopson

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.