Vi söker en Content Manager


Sista ansökningsdag för denna tjänst har gått ut!

Är du grym på att jaga klick, skapa trafik och engagemang i sociala medier och andra digitala plattformar? Är du dessutom intresserad av entreprenörskap och vill inspirera företag på deras utvecklingsresor? Då har vi drömjobbet för dig!

Till vår kommunikationsavdelning söker vi nu en Content Manager som ska hantera våra sociala kanaler och övriga digitala plattformar, som hemsida och eventhanteringssystem, i enlighet med uppsatta mål och strategier. Du kommer att hjälpa medarbetarna att nå ut med inspiration, inbjudningar och erbjudanden till våra målgrupper.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Skapa och distribuera varumärkesunikt innehåll som skapar engagemang i Kalmar Science Parks digitala kanaler – sociala medier, hemsida och nyhetsbrev/utskick.
 • Ha daglig koll på trafiken och räckvidden på hemsida och sociala medier och agera utifrån rådande läge för att uppnå uppsatta mål.
 • Lägga upp, analysera och optimera inlägg och kampanjer i publicerings- och analysverktyg samt jobba med länkning och SEO på hemsidan. Kommunicera med följarna och svara på meddelanden och kommentarer i sociala medier.
 • Bevaka och vara ett stöd under våra seminarier, nätverksträffar och aktiviteter.
 • I samråd med kommunikationsansvarige ta fram strategier och planer för digital kommunikation och content.

Arbetet innebär ett tätt samarbete med övriga anställda och många kontakter, exempelvis intervjuer och för att inhämta uppgifter/underlag för content. Arbetet innebär även självständiga kontakter med samarbetspartners och intressenter utanför den egna organisationen, exempelvis vid samproduktion av gemensamma aktiviteter och budskap.

Vad vi erbjuder!

Du blir en del av ett härligt utåtriktat gäng här på Kalmar Science Park. Vi har en peppande kultur där vi jobbar mot gemensamma mål, delar med oss av våra kunskaper och stödjer varandra och våra företag. Hos oss får du en viktig roll på en spännande och dynamisk arbetsplats där vi gillar utmaningar, teamwork och entreprenörskap.

Vem är du?

 • Du älskar att skapa innehåll – intervjua, fota, skriva – och har lätt för att formulera kärnfulla budskap. Du vet hur man anpassar språk och tonalitet efter avsändare, budskap och målgrupp.
 • Du tycker att bild och det visuella uttrycket är lika viktigt som texten och drivs av att förmedla en helhetsupplevelse på hemsida, i e-postutskick och i sociala medier. Om du har erfarenhet av film och att skapa rörligt innehåll är det en merit.
 • Du kan navigera i det digitala medielandskapet och förstår hur algoritmerna fungerar i olika kanaler. Du sporras av att följa statistik för att förstå målgruppers beteenden och optimera kommunikationen därefter.
 • Du kan hantera Meta Business Suite, LinkedIn Campaign Manager och göra enklare redigering i Photoshop och Indesign. Om du har erfarenhet av WordPress, After Effects och Premiere Pro är det en merit, men inget krav.
 • Du har någon form av relevant utbildning inom digital kommunikation och har erfarenhet av att ha arbetat med sociala medier och andra digitala plattformar, som hemsidor och eventhanteringssystem.
 • Du gillar att ligga i framkant vad gäller utvecklingen inom digital kommunikation och är alltid bland de första att snappa upp nyheter och testa nya funktioner, inom exempelvis AI.
 • Du kan arbeta självständigt, men framför allt älskar du att samarbeta och vara en del av ett vänligt och sammansvetsat team som når målen tillsammans.
 • Du ska kunna uttrycka dig ledigt på svenska och engelska.

Om oss

Kalmar Science Park är en mötesplats med ett stort hjärta för entreprenörer. Med känsla för teamwork och en vilja att utmana hjälper vi företag att utvecklas, få momentum och växa. Vår vision är att göra lokala idéer till hållbara globala affärer. Läs mer om oss här

Tjänsten är tillsvidare och heltid 100%, med placering i Kalmar. Tjänsten inleds med en 6 månaders provanställning. Kollektivavtal finns.

Sista ansökningsdag för denna tjänst har gått ut!

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.