”Att vara passionerad är fantastiskt härligt” – Konfektbutiken avslutar Incubatorresan


Konfektbutiken har nu lämnat Kalmar Science Parks Incubator. Företaget grundades 2018 och drivs av Sebastian Westerlund. Hos Konfektbutiken kan kunder handla choklad och lakrits från både stora leverantörer och lokala hantverkare.

Konfektbutiken blev nästa företag att gå vidare från Kalmar Science Parks Incubator. Företaget är specialiserat på att sälja konfektyr, choklad och lakrits från flera olika producenter.

– Vår vision är att vara Europas största marknadsplats för att skapa konfektyr, säger Sebastian Westerlund, grundare av Konfektbutiken.

Han har en lång erfarenhet av företagande och kommer från en företagarfamilj. Redan som 18-åring startade han sitt första företag. Konfektbutiken grundade han 2018 efter att ha kommit i kontakt med konfektyr genom en av sina butiker.

– Jag brinner för tillverkningsprocessen och hur alla dessa beståndsdelar kan bli så bra, säger Sebastian Westerlund.

Företaget antogs till inkubatorn i maj 2019 och resan sedan dess har gått framåt. Under 2021 har butiken slagit nya rekord i stora beställningar och omsättning. Snart kommer även Konfektbutiken genom gå en uppdatering av sin hemsida och framtida mål är att satsa på att internationalisera och sälja konfektyr från fler olika producenter. Sebastian Westerlund säger att det verkar finnas en stor marknad för konfektyr även internationellt.

– Vi vill ge tillverkarna en marknadsplats. Det är en fantastisk möjlighet för både tillverkarna men även för dig som kund, säger han.

Utöver Konfektbutiken driver han även den fysiska butiken Sakligheter, som ligger i Kalmar och säljer saker för heminredning. Sedan coronapandemin bröt ut har Sakligheter och Konfektbutiken samkörts eftersom Konfektbutiken även satsar på e-handel.

Hårt arbete och passion för det man jobbar med är en viktig del för att lyckas, tycker Westerlund.

– Hårt arbete lönar sig, det finns inga genvägar, det är hårt arbete från första dagen. Att vara passionerad är fantastiskt härligt, säger han.

Gustaf Rossi

Digital redaktör
072-466 73 93

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.