Koibutiken satsar på butik med upplevelse


Koi Sweden AB välkomnas nu till Kalmar Science Parks Incubator. Företaget har sedan tidigare webbhandeln Koibutiken, men nu satsar ägarna Åsa Nylander och Simon Ekstrand på att öppna en fysisk butik i ett växthus. I den fysiska butiken kommer de även bygga parker för att besöket också ska bli en upplevelse.

Koibutiken har funnits som e-handel i cirka fem år och intresset för att handla Koi-fiskar och tillbehör till dessa har varit stort.

– Den har växt mycket för varje år, säger Åsa Nylander.

Koi-fiskar är en typ av fisk som kommer från japan. Dessa fiskar ges egna namn och har egna personligheter.

För att få möjlighet att hantera egna ordnar och ett eget lager började Åsa Nylander och Simon Ekstrand leta lagerlokal. 2019 hittade entreprenörerna ett växthus som stod tomt utanför Söderåkra. Där bestämde de sig för att skapa en fysisk handel som planeras att öppnas under våren 2022.

-Vi hade lite smygöppet i somras och det kom jättemycket folk, säger Åsa Nylander.

I butiken finns förutom uppfödning av fiskar även försäljning av tillbehör till dammar, heminredning och trädgårdstillbehör.

Just nu är den fysiska butiken under uppbyggnad men under våren planerar de att öppna butiken för allmänheten. I affären ska de också satsa på en upplevelse i form av park och kafé. Det hoppas de också ska kunna locka andra målgrupper som barnfamiljer eller locka personer som vill göra en dagsutflykt.

Under hösten 2021 genomgick företaget Kalmar Science Parks Boost Chamber program. Programmet hjälpte entreprenörerna att träffa andra människor och utveckla idéer tillsammans.

– Mycket det här med att bolla idéer med andra, det har varit jättenyttigt, säger Åsa Nylander.

Lyssna på Åsa Nylander och få en förhandstitt på butiken i videon:

Intresserad att satsa på din egen affärsidé?
Läs mer om vårt Boost Chamber-program!

Jag vill veta mer!

Kontakta mig gärna och berätta mer om hur jag kan göra verklighet av min idé.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Gustaf Rossi

Digital redaktör
072-466 73 93