Knowing Company – Nästa bolag att avsluta sin resa i Incubator


Knowing Company är nästa bolag att avsluta sin resa i Incubator. Det är ett bolag som är inriktat mot att utveckla en form av artificiell intelligens som ska vara mer intelligent än vanlig ai.

Under digitala veckan berättade Klas Ehnemark, grundare på Knowing Company, om sin produkt Basic Human. Den kallar han människolik intelligens.

– Jag försöker inte prata om ai, jag försöker hitta ett annat begrepp, human-like intelligence.

Människolik innebär att systemet också ska ha en personlighet, förmåga för inlärning och empati. Det skiljer sig från vanlig ai som oftast är förprogrammerade och försöker förutsäga vad en person kan tänkas säga och den vet inte vad riktig kunskap är.

I framtiden är målet med Knowing Companys intelligens att användas i alltifrån ehandel, tvspel, robotorar och forskning.

 

Mer om Knowing Company

Knowing Company utvecklar en Artificiell Intelligens som kan användas för att skala upp och automatisera mänsklig dialog inom alla branscher, exempelvis vård, skola, spel, och robotar. Till skillnad mot chatbottar förstår den vad man säger, och kan kommunicera med empati och personlighet. Och den har en egen vilja. Vi kallar den Basic Human®.

Text och foto: Gustaf Rossi

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.