Kick Capital investerar i YourMinds som främjar psykisk hälsa


Vi hyllar och gratulerar vårt inkubatorföretag YourMinds som får 300 000 kr i investering från det nystartade investmentbolaget Kick Capital.

– Det är ett superintressant bolag som har potential att skala upp, säger Anders Cronholm, ordförande i Kick Capital.

Your Minds deltar i inkubatorprogrammet på Kalmar Science Park sedan 2019. Företaget har utvecklat ett koncept som kallas HHR; hjärt- och hjärnräddning. YourMinds affärsidé är att erbjuda evidensbaserad och kvalitetssäkrad utbildning som främjar och agerar för psykisk hälsa på arbetsplatser.

– Det är guld värt att få det här tillskottet. Kick Capitals investering kan vara avgörande för vår utveckling och fortlevnad. Nu öppnas många dörrar, då vi får tillgång till Kick Capitals alla affärsänglar och deras kompetens och nätverk på ett bräde, säger Charlotte Kaupang, vd och grundare av YourMinds.

YourMinds lär ut hur medarbetare ska agera för att minska sjukskrivningar och främja den psykiska hälsan.

– Vi vill hjärt- och hjärnsäkra Sveriges arbetsplatser, så att alla kan agera vid såväl hjärtstopp som psykisk ohälsa och utmattning, förklarar Charlotte Kaupang. 35 affärsänglar har investerat i Kick Capital tillsammans med statliga Saminvest. Totalt har företaget 14 miljoner kronor att investera i uppstartsbolag.

– Vi vet att det finns fler spännande bolag i inkubatorerna i sydöstra Sverige som börjar bli aktuella för Kick Capital. Vi ser fram emot en spännande höst och vinter, säger Anders Cronholm.

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.