Kepsen av för Hatstore


Att sälja kepsar, mössor och andra huvudbonader på nätet har visat sig vara en lukrativ affär, vilket Kalmarbaserade företaget Hatstores tillväxt det senaste året skvallrar om.

– Det senaste året har det verkligen smällt till, säger Filip Klasson, vd och grundare av Hatstore.

Filip startade företaget som ett hobbyprojekt av 2011. Sedan dess har man sakta men säkert vuxit ur lagerlokal efter lagerlokal för att nu husera i 400 kvm stora lokaler på Engelska vägen. 2013 kom Hatstore i kontakt med Kalmar Science Parks e-handelskluster och inkubator, som tillhandahåller verktyg för att bygga företag och förbereda dem för tillväxt.

– Vårt samröre med Kalmar Science Park har gett oss mycket, framför allt möten med andra personer inom samma bransch.

 

Nordisk satsning

Som ledande aktör på den svenska e-marknaden inom kepsar och andra huvudbonader tog företaget i början av 2014 steget ut på den nordiska marknaden, först genom att etablera sig i Norge och därefter Finland och Danmark.

– Finland står för en betydande del av vår försäljning och ligger tvåa efter den svenska marknaden, säger Niklas Nordheim, ekonomiansvarig och produktutvecklare på Hatstore.

Omsättningen har ökat och etableringen har lett till att man har utökat personalstyrkan. Från att ha varit två stycken i många år har företaget nu fem anställda, som bland annat jobbar med lagerarbete och produktadministration.

Senaste satsningen sjösattes för drygt en månad sedan, då man lanserade Hatstore i Tyskland.

– Konkurrensen är större i Tyskland men marknaden där erbjuder samtidigt enorma möjligheter om man lyckas ta marknadsandelar.

 

Ledande i Europa

Fler utlandsetableringar finns inte på agendan just nu, då fullt fokus ligger på Tyskland och försäljningen där. Däremot har företaget investerat i en brodyrmaskin och lite smått börjat göra egna kepsar.

– Vi har sett vad folk vill ha och utgått från det när vi har skapat våra egna varumärken, säger Niklas. Nu ska vi försöka etablera dessa och inom kort även lansera en funktion på hemsidan som låter folk designa sina egna kepsar.

Om senaste årets framgånger har Filip och Niklas naturligtvis bara bra saker att säga:

– Det är otroligt kul att det har gått så bra! Målet är att bli ledande i Europa och hela tiden jobba för att bli bättre.

Text: Sofia Ekholm

Kontakt Hatstore: 0480-780 820, info@hatstore.se

Kalmar Science Park är den kreativa mötesplatsen för idéer och innovativa företag som vill växa. Medlem i Swedish Incubators & Science Parks, den rikstäckande branschorganisationen, och bidrar till att utveckla det nya näringslivet i Sverige.

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.